maandag 19 juni 2017

Tulpenstruik snoeien

De Magnolia, prachtig leerachtig bla groen groen, groen en lekker te snoeien. Ontzettend mooi en een voorbode van de. Magnolia stellata is een goed soort voor een kleine tuin.


Wanneer magnolia snoeien en hoe. Uit ervaring : mijn magnolia is ongeveer drie meter hoog en een diameter van meter en staat eigenlijk te dicht bij het huis (meter) Heb een minimum gesnoeid en heb er spijt van. Een magnolia of beverboom is gewoon te prachtig om te snoeien en verdraagt dit slecht.

Je krijgt dan onmiddellijk veel scheuten die om het . Vorig jaar heb ik nogal drastisch mijn tulpenboom gesnoei alles boven de meter heb ik weggezaagd. Na het snoeien was ik nogal geschrokken van mijn enthousiasme. Gelukkig is hij dit jaar weer prachtig uitgelopen en nog voller met name onderin. Snoeien is wel mogelijk indien dat gewenst is maar het kan beste beperkt worden tot een enkele keer.


Dit zijn zogenaamde waterloten. De bloem van deze boom vinden we vaak in de Chinese schilderkunst terug. Later in het jaar zijn al de nieuwe bloemknoppen gevormd en zou je die af snoeien waardoor de boom volgend jaar minder zal bloeien.


Van Snoeien tulpenboom tot tuinaccessoires.

Ook handige informatie over bloembollen en planten. Indien het echt noodzakelijk is, voor bijvoorbeeld extra ruimte, doe dit dan na de voorjaarsbloei. Snoei de magnolia met een scherpe snoeischaar.


Het is een makkelijke heester, die weinig verzorging vraagt. Dat kan wel eens praktisch zijn, want veel soorten willen flinke struiken of zelfs middelgrote bomen worden. Snoeien doe je bij voorkeur in de winter als de sapstroom van de plant vrijwel stilstaat of middenin de zomer als de wonden zich weer . Mooi en simpel: Phalaenopsis en magnoliatak of beverboom. In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de Beverboom, de majestueus bloeiende heester en kleine boom de Magnolia.


Hoe verzorg je de Magnolia,. Hij bloeit in de maand mei met geurende paarsroze opstaande bloemen die donkerder van kleur zijn nabij het centrum. Hij houdt van een standplaats in volle zon of lichte schaduw en prefereert een niet te zware, zure tot neutrale vochthoudende grond. Deze magnolia is onderhoudsarm, behoeft weinig snoei en is redelijk . Kan een magnolia net zo hoog en breed gesnoeid worden alsik zelf wil en wanneer moet er gesnoeid worden?


Als u toch snoeit komen er toch weer nieuwe takken terug en meestal . Hij staat het liefst in de zon of halfschaduw en niet in de ruwe wind. Doorgaans wordt bij de snoei onderscheid gemaakt tussen vormsnoei en verjongingssnoei. Het gehele jaar door moet worden gelet op beschadigd en dood hout, eventueel zieke scheuten, scheuten die in een . Verjongingssnoei – struik jong houden door ieder jaar enkele overjarige takken terug te snoeien zodat jongere takken ruimte krijgen.

Lichte vormsnoei – c orrigeren en overdadige groei afremmen. Onderhoudssnoei – Waterloten snoeien. Bladverliezende heester. Zeer grote, roomwitte bolvormige bloeiwijze.


Elk voorjaar flink snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts