woensdag 28 juni 2017

Jasmijn klimplant

Het blad van deze jasmijn is glanzend donkergroen en heeft een ovale vorm met spitse punt. De jasmijn is een groenblijvende heester of klimplant. Hij heeft prachtige, geurende, stervormige bloemen die meestal wit of geel zijn.


Een sterke klimplant met een heerlijke geur. Hij groeit het liefst in de zon. Het echte 3D-tuinieren lukt in kleine tuinen alleen goed met klimplanten.

Ze staan stevig geworteld in de gron maar vragen in de tuin bijna geen bodemruimte. Klimplanten tegen gevels zorgen voor extra isolatie. De kleine witte bloemen lijken op propellers en geuren sterk, ze verschijnen van juni tot in september.


Bloeit met geurende, witte, stervormige bloemen. De Jasmijn is een donkergroene klimplant met heldere witte of bleekroze buisvormige bloemen en komt van oorsprong uit China. Er bestaan verschillende soorten . Trachelospermum jasminoides (sterjasmijn) is een fantastische, wintergroene klimplant.


Als er geen ondersteuning is zullen klimplanten een kruipende groeivorm aannemen totdat ze ondersteuning hebben gevonden. Er zijn verschillende methoden .

Een zeer populaire klimplant die bij vrijwel iedereen herinneringen van mediterrane terrassen zal oproepen. Met deze combinatie heeft u van maart tot september bloemen in uw pergola of hekwerk. In de winter is deze nog altijd prachtig groen dankzij de groenblijvende soorten die gekozen zijn.


Deze klimplant bloeit zeer rij. Groenblijvende klimplant met donkergroene amandelvormige bladeren en zomers roomwitte heerlijk geurende bloemen. De eventuele snoei dient vroeg in het voorjaar plaats te vinden.


Op geen enkel moment van de dag komt hier de volle zon. Ik hou erg van rijk bloeiende planten. Hoe verzorg je Jasmijn. De bladeren zijn donkergroen, ovaal tot lancetvormige, glanzend en kleuren in de winter soms mooi dieprood. Toscaande Jasmijnen (Sterjasmijn).


Voor deze klimplant moet je dus ook een mooi plekje reserveren tegen een warme, zonnige zuidermuur. Het zijn geurende bloemen die van het voorjaar tot laat in de zomer bloeien. Vooral in het begin overspoelt hij je met zijn vele bloemen.


De bloemen hebben, lijkt wel, opgerolde blaadjes die in een stervorm bij elkaar naar buiten staan . Planthoogte bij aankoop. Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier. Hierdoor zijn ze niet het hele jaar verkrijgbaar.

Informeer daarom voor de actuele . Kaapse jasmijn of knoopsgatbloem met witte bloemen die. Bindt de ranken in tien kilo jasmijn nodig of als kuipplant worden. Ze bloeien op de verwijderd valt op welke. Bijzonderheden: groenblijvende, goed winterharde klimplant met krachtige, verhoute stengels en glanzende groene bladeren, die aan de onderkant lichter van kleur zijn. Nachtvlinders komen graag op deze kamperfoelie af.


Hij stelt weinig eisen aan de bodem en vraagt verder ook weinig verzorging. Sterjasmijnen zijn ook net als maagdenpalm als een kruipende bodembedekker te kweken. Andere typische kenmerken van de . De naam is verwarren want de boerenjasmijn geurt als de echte Jasmijn , maar is het niet. De echte Jasmijn ( Jasminum officinale) is een klimplant met geurende, witte bloemen die laat in de zomer bloeien.


De vorm van de bloemen lijkt op die van de Winterjasmijn. Beiden horen bij de zelfde familie, namelijk de . Een jasmijn met geel-groen blad en creme-gele bloemen. Blad: geel-groen, in voorjaar oranje-roo bladhoudend.


Bloemkleur: creme-geel, geurend. Standplaats: half schaduw, schaduw, zon. Jasminum nudiflorum of Winterjasmijn is een klimplant en heeft heerlijk geurende gele bloemen en bloeit in de winter. De winter- jasmijn kan worden toegepast als een hang- of klimplant.


Winter- jasmijn als klimplant heeft een frame nodig waarmee de plant ondersteund wordt : een pergola of raster. Als hangplant doet deze het goed langs bijvoorbeeld tuinmuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts