woensdag 14 juni 2017

Luchtwortels orchidee afknippen

Een orchidee bloeit enorm lang. Na de bloei kun je hem verzorgen. Als je nog maar twee bladeren over hebt is het niet veel meer, maar zolang je plant gezond is, en dat zie je aan de wortels , moet je deze nooit afknippen. Plaats eens een foto, dan kunnen we zien waarover het gaat.


Zijn de wortels rot dan kunt u deze verwijderen en met de luchtwortels (als uw orchidee deze heeft) opnieuw oppotten.

Wacht ook hier even met water geven. Mijn orchideeën heeft wortels die naast de pot groeien, kan ik deze afknippen ? De wortels , die naast de pot groeien, zijn luchtwortels. Ze hebben als het ware de pot gemist. Omdat ze geen functie vervullen, kunt u ze gewoon afknippen.


Dit is echter niet noodzakelijk. Na zes maanden kan de orchidee weer mooi bloeien. Zet de orchidee na het afknippen op een koelere plaats.

Na maanden kan de orchidee weer terug gezet worden op de oude plaats. Vond de uitleg van ompotten heel duidelijk. Nu krijgt hij overal halverwege de stengels enorme bossen luchtwortels. Mijn vraag is: kan ik dat stuk afknippen en apart oppotten? Op die manier kom ik wel aan planten!


Draai de orchidee behoedzaam rond in de pot zodat de wortels loskomen. Haal de plant vervolgens voorzichtig uit de pot. Orchidee verpotten potgrond verwijderen. Verwijder voorzichtig de oude potgrond tussen de wortels.


Snoei de oude, uitgedroogde, beschadigde, zwarte of . Phalaenopsis orchidee - De phalaenopsis orchidee groeit in de natuur met name in bomen. Laat deze wortels gewoon. De Phalaenopsis kan luchtwortels buiten de pot laten groeien. Opgelet: Plant je orchidee enkel in PON! Wanneer je verpot, maak de kluit dan volledig vrij van stukjes hout en schors zodat de wortels vrij kunnen ademen en groeien in het substraat.


LECHUZA-PON is gemaakt an puimsteen, zeoliet, lava en een bemester.

Zo verzekert hij optimale luchtcirculatie rond de wortels en slaat . Afgeknipte luchtwortels. Luchtwortels zijn de longen van je orchidee (zie ook punt 1). Daar wordt een orchidee heel kortademig van. Alleen als een wortel dood is, is het verstandig om hem weg te knippen. Zo voorkom je dat hij gaat rotten, en andere wortels aantast.


Het is ook mogelijk de gehele tak . Epifyten hebben dikke vlezige wortels waarmee ze zich normaal aan bomen of schors kunnen . In dat geval kun je gebruik maken van een peilstok, bijvoorbeeld een lange satéprikker. Als het stokje vochtig is, dan heeft de orchidee nog geen water nodig. Je wil een orchidee , maar weet niet hoe je die schitterende bloem moet verzorgen? Snoeien: wanneer de stengel verkleurt, is dit een teken dat hij afsterft en kan je hem afknippen. Als de bladeren van de orchidee van groen naar geel verschieten, is dit een teken dat de orchidee te licht staat.


U kunt de keiki van de grotere orchidee verwijderen en oppotten met speciale orchideeënpotgrond als deze tot luchtwortels heeft. Als de steel is verdroog kunt u deze het best geheel afknippen. Hun wilde soortgenoten weten immers als epifyten rond te komen met verteerde bladorganismen die tijdens regenbuien langs hun wortels spoelen.


Een Phalaenopsis kan ongeveer tot maanden bloeien, is uw plant uitgebloeid en de steel is nog groen dan kunt u hem boven het derde oog afknippen. Bedoel je de wortels die bovenuit de pot steken? Zou ik zeker niet aan gaan te knippen , alleen dode wortels verwijderen. Het zijn de groeipunten voor je plant die aan de uiteinden zitten. Als het je stoort dat je orchidee scheef groeit, wat normaal is in zijn natuurlijke omgeving het regenwater loopt er dan uit . Wist je dat je de luchtwortels die boven de pot uitsteken kunt afknippen ? Via deze wortels neemt de orchidee geen water op.


Heb je vragen over jouw orchidee of heb je advies nodig?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts