dinsdag 27 juni 2017

Sequoiadendron giganteum zaaien

Uit fascinatie voor deze enorme bomen vragen velen zich wel eens af: kan ik eigenlijk zelf een sequoia in mijn tuin planten? Kan ik zelf een mammoetboom opkweken uit zaad? Het antwoord is: ja, dat kan zeker.


Hier zijn een aantal van hun eigen ervaringen te lezen, wat interessant kan zijn als u het zelf eens zou willen proberen. Heeft u dergelijke ervaringen of gerelateerde .

Zaaien In alle gevallen is het belangrijk dat de zaden eerst een koude periode doorstaan. Na deze kunstmatige winterfase zullen de zaden beter kiemen. Houd de grond constant licht vochtig en bedek de zaden . Regelmatig doorroeren en vochtig houden tot dat de zaden zichtbaar kiemen (dit kan enkele maanden duren), dan uitzaaien in bijvoorbeeld potten. Sequoiadendron giganteum.


Het zelf kweken van een sequoia gigantea. Wel moet je even van te voren goed nadenken waar de boom moet.

De mammoetboom is inheems. Dit is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Daar wij de Nederlandse Plantencollecties hiervan hebben zijn we genoodzaakt om jaarlijks planten van deze geslachten te vermeerderen. Doordat dat van stek niet. Een prachtige parkboom voor landgoeden, arboreta en botanische.


De hoogste boom ter wereld zelf zaaien ! Mammoetboom -. We grew this beautiful plant from a tiny seedling shoot for six months before attempting to prune and transfer it to. Op latere leeftijd groeit hij iets. Ginkgo biloba - Japanse notenboom.


De plant kan mooi gevormd worden door de hem zuilvormig te snoeien. De beste tijd daarvoor is de winter. Ook leuk voor sinterklaas, kerstmis of als verjaardags cadeau!


Kan ter plaatse gezaaid worden, voorzaaien in bakjes kan natuurlijk ook. Ct per zakje zaden, verzendkosten… Verzenden.

Deze bomen zijn erg zeldzaam in onze streken. Vaak wordt als reden aangegeven dat deze boomsoort nogal vorstgevoelig zou zijn. Dit zou echter niet zo zijn: . De soort komt van nature voor in Californië waar ze groeit op de westelijke hellingen van de Sierra Nevada.


Het is de zwaarste boom in de wereld. De grootste en oudste boom staat in de USA, en is meter hoog. Zo hoog worden ze bij ons niet direct, daar doen ze duizenden jaren over.


Voor de ijstijden kwam de boom . Maar erg leuk om te zaaien en kijken wat er uit komt, zeker een boom voor als je wat aparts wilt. Dat belooft dus wat voor de toekomst. Twee machtige bomen, waarvan de ene de hoogste boom ter wereld zou zijn en de andere de dikste en meest massale. Het zijn echt bomen met Amerikaanse afmetingen. Pinaceae, Taxodium klasse, nu Cupressaceae.


Seedo zaden, goedkoop, snel en betrouwbaar. We hebben hier gewandeld en voelden ons heel klein. Hieronder vindt u onze actuele voorraadlijst, verdeeld in loofhout en naaldhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts