donderdag 22 juni 2017

Bromelia buiten

Ook buiten geldt: niet in de volle zon, een plaatsje in de schaduw is perfect. Een bromelia bloeit minimaal maanden, dan vervaagt de bloemkleur. En dan gaat de bromelia scheuten maken.


Want hoe mooi een bromelia ook is, hij bloeit maar één keer! Kan de bromelia naar buiten ? Je kan ook wanneer de zijscheut wortels begint te krijgen hem eraf scheuren en ergens anders plaatsen of buiten de bak houden en van het gas voorzien en laten bloeien en dan weer terug zetten .

Plaats de plant in de schaduw, niet in de volle zon. Voor buiten zijn zeer geschikt: Aechmea, Neoregelia, Tillandsia, Billbergia en Ananas. Pure, tropische verschijningen. Plant ze solo of in combinaties. De meeste variëteiten kunnen gedijen als potplant of in warme omstandigheden buiten ,. Eén van de leukste en tegelijkertijd kenmerkende familieleden van de bromelia plant is de ananas-plant.


Eenmaal rijp weet de ananas je niet alleen te verwonderen met zijn oranjerode kleur, ook kun . Bestel direct in onze webshop of ontvang persoonlijk advies!

Bewonder ons diepe assortiment in de winkel. In het wild groeien de meeste van deze. De bromelia is bij uitstek een plant die uw tuin of balkon kan opvrolijken. Medio half mei kan een bromelia naar buiten. Deze van origine tropische plant is er wel in 2. Onderhoud heeft hij nauwelijks nodig, dus het is een hele fijne kamerplant.


Zet hem in een mooie effen pot, want meer . In de hele wereld zijn er maar vier bedrijven van en de grootste komt uit Assendelft. In de zomer kan de plant ook buiten staan, mits hij niet de hele dag in de volle zon staat. In de rozet zitten namelijk zuigharen en zuigschubben . Bromelia pyramidata aculeis nigris. En het fijne is: deze mooie jongen is ook nog eens ontzettend makkelijk om te verzorgen.


Giet af en toe wat water in zijn kelk en hij is helemaal tevreden. Verzorg hem dus goe dan kun je nog . Het zijn tropische planten dus geen liefhebbers van vorst. Na half mei kan een bromelia naar buiten.


Hang ze dan liever wat kouder en lichter op, bv.

Myns oordeels zou ze derhavle beter den naam van Bladstengig mogen voeren. Bladen uitsteekt, van de gewoone Ananassen. Wekelijks wat water geven is gemiddeld voldoende.


Iedere weken wat platenvoeding zorgt voor een gezondere plant met uitbundigere bloei. Sterk, makkelijk in de omgang, flamboyant van uiterlijk – Guzmania, Aechmea, Tillandsia, Vriesea en . De Kalanchoë houdt wel van een . Zin om mee te doen met de oerwoudtrend? Fossiele exemplaren zijn gedateerd op miljoen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts