woensdag 19 april 2017

Polyscias gele bladeren

Deze binnenplanten hebben mooi groen, geel of wit blad. Dan zit er teveel kalk in het water. Polyscias betekend letterlijk in het Grieks Veel schaduw. Hier is deze plant extra gevoelig voor.


Gebruik als het mogelijk is regenwater of anders een ontkalkingsmiddel in het water. Dat kunnen meerdere dingen zijn.

Deze kamerplant heeft een mooie groene kleur, maar de bladeren kunnen ook een witte of gele kleur bevatten. Het blad kan, afhankelijk van de variëteit, groen, geel of wit zijn, en zowel rond als hartvormig. In de groeiperiode( april - augustus ) wekelijks bijmesten. Wanneer de plant enige tijd binnen staat is het aan te raden de bladeren af en toe met een vochtige doek af te nemen zodat de bladeren weer mooi gaan glanzen.


De meeste populaire soorten zijn de Balfouriana, . Sterke kamerplant met glanzend groene bladeren. Oorspronkelijk afkomstig van de Polynesische eilanden tot aan India en Zuid-Amerika. Deze plant geeft sfeer in de woonkamer!

Bont gekleurde bladeren worden groen, , Te donkere standplaats. De plant een lichtere standplaats geven. Soms krijgen ze echter last van gele bladeren. Bladeren worden lichter van kleur en vergelen, , Te kalkrijk water.


Wat kan de oorzaak zijn? Te veel of te weinig water? Hierdoor kunnen deze planten op een gemakkelijke manier gevoed worden. Je kunt een watermeter gebruiken om te zien hoeveel water de plant nodig heeft. Ze wordt veel gezien rond de Stille Zee.


Het is een binnenplant met prachtige groene, gele of witte bladeren. Dit is namelijk geen kamerplant, maar een kleine. Als de bladeren geel kleuren is dit een teken dat er te veel zonlicht bij de Rhapis komt.


Ook daar kun je immers een prachtige rol vertolken. Daar ontwikkelt ze haar karakteristieke takken vanuit de dikkere stam. Haar bladeren kunnen rond zijn van vorm, maar ook hartvormig, vaak met onregelmatig gegolfde randen. Ziet je kamerplant er maar pips uit?


Bruine puntjes, gele bladeren of gewoon slap en flets?

Wacht nog even met je plant in de groencontainer te kieperen. De oplossing is vaak simpel. Het is één van de weinige woonplanten die graag in de schaduw staat en ontwikkelt daar karakteristieke takken waaraan van laag tot hoog mooie bladeren groeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts