maandag 24 april 2017

Winterharde voorjaarsbloeiers

Na de bloei sterven ze bovengronds af, dan worden ze uit het zicht onttrokken door de uitlopende planten. Ze zijn dus maar kort boven de gron maar gaan een leven lang mee. Ze ogen teer, maar zijn ijzersterk: winterharde cyclamen . De akelei heeft graag humusrijke grond en een niet te droge plaats in de halfschaduw.


Als je hem eenmaal hebt aangeplant, houd je hem over het algemeen makkelijk binnen de grenzen van je tuin.

Echt oud wordt de plant niet, tussen de twee tot vijf jaar. Wel is hij winterhard en zaait zichzelf makkelijk uit. Eén van de sterkste winterharde vaste planten is: GILLENIA trioliata.


Ergens heb ik ooit gelezen dat de Nederlandse naam zou zijn: Braakwortelspirea. De wortels van de plant zijn in Noord Amerika veel gebruikt als geneesmiddel. Het tuinseizoen is weer begonnen en de vaste planten komen boven de grond. Tussen de prille bladeren zijn zelfs al de eerste kleurige bloemen te zien.


Deze vroege voorjaarsbloeiers brengen een vrolijke lentesfeer in de tuin.

Voorjaarsbloeiers : Viola, Brunnera en Vinca . Vaste planten ofwel winterharde tuinplanten in tinten van wit tot grijs. Een ruimaanbod blauwe witte planten aangeboden op onze plantenkwekerij Den Kreupel Zwevegem. Welkom bij Peter Nyssen, het huis van hoge kwaliteit bloembollen en vaste planten online. Ook erkennen zij het gemak van het bestellen van wat wij aanbieden, . Looking for some trustworthy garden guidance? Pick the right Spring bulbs for your plot.


De meeste kuipplanten zijn reeds naar binnen gebracht, maar denk ook aan de matig winterharde planten zoals olijven, palmen,. Zomer tot vroeg in de herfst, Anaphalis, Witte knoop. Winterbloeien Helleboris Niger. Een echte aanrader vind ik Phlox sabulate White Delight, met zuiver witte bloemen, bloeit in het voorjaar.


Meer dan 4groenblijvende en wintergroene vaste planten online te koop bij Tuinplant. De vaste plantenwebshop van Nederland! Snel thuis bezorgd en groeigarantie. Het is een winterharde vaste plant.


De bloemen ogen ook heel anders, ze zijn veel groter en voller. En Madeliefje heeft te maken met de naam made, zo heette vroeger het grasveld of de weide.

De soortaanduiding perennis . Een mooie voorjaarsbloeier is Anemone leveillei. Dit goed winterharde soort komt uit China en heeft witte schalen met een lila achterzijde. Anemone trifolia groeit als de bosanemoon (met wortelstokken). Het driedelige blad is vrij groot.


Ook de Japanse soorten zijn volkomen opgewassen tegen winterse omstandigheden met een minimum temperatuur tot . Ook handige informatie over bloembollen en planten. Na de zomer is de grond nog lekker warm en voldoende vochtig zodat de bloembollen snel zullen wortelen. Gemakkelijke planten in het voorjaar. Verwelkom de lente met gemakkelijke voorjaarsbloeiers ! Probeer bijvoorbeeld eens sprookjesachtige akeleien. Bloembollen kun je onderverdelen in categorieën: voorjaarsbloeiers en zomerbloeiers.


De bloeiperiode en de aard van de bollen heeft invloed op de plantperiode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts