dinsdag 25 april 2017

Japanse esdoorn standplaats

Uitdrogende wind kan bladverdorring veroorzaken. Dit is vooral bij de jonge bomen van belang. De grond dient humusrijk te zijn en het licht niet te fel. Zorg voor een goed doorlatende, humusrijke en lichtzure grond: bij het aanplanten maak je de grond goed diep los, en meng je best een ruime dosis turf of heidegrond mee in de plantput.


Japanse Esdoorn verzorging is niet gemakkelijk en behoeft enige aandacht voor een leek.

De Esdoorn moet op de juiste standplaats staan om goed te kunnen. Vooral de herfstkleuren zijn vaak spectaculair. Daarna laat de esdoorn zijn blad vallen. De herfstkleuren zijn echter wel afhankelijk van standplaats en weersomstandigheden. Er zijn, grofweg ingedeel opgaande soorten die een paar meter hoog kunnen worden en paddenstoelvormige soorten met afhangende takken.


Vermijd wel standplaatsen met veel tocht. In het voorjaar, april en mei, is het wel van belang om de planten te beschermen tegen late nachtvorst. Dit kan men bij kleine planten heel effectief doen door er een grote kartonnen doos .

Japanse esdoorns zijn goed winterhar als ze in rust zijn kan er niets mee gebeuren. Acer japonicum en Acer palmatum. Bloeiperiode: April, Mei. Bijzonderheden: Gemakelijk te verzorgen. Standplaats : Zon, Halfschaduw.


Grond: Los, Doorlaten Vochtig. Wil je meer over Rode Japanse. Om lang te kunnen genieten van je esdoorn is de juiste standplaats zeer belangrijk. De groep van de esdoorns (Acer) bevat vele prachtige soorten heesters die verschillen in bladkleur, bladvorm, hoogte, herfstkleur en kleur van de takken. Uiteraard worden ze veelal gebruikt in Japanse tuinen en rotstuinen.


Vlak na het uitlopen van de bladeren zijn ze vatbaar voor late vorst en een enigszins beschutte standplaats is daarom aan te bevelen. Men snoeit de esdoorn bij voorkeur niet, maar indien nodig zeker niet van februari tot juni: vanwege een sterke sapstroom in het voorjaar zou het boompje dood bloeden. Dat vermindert het risico op schade in de winter. Familie, Esdoornfamilie.


Planthoogte:500cm (na 80! jaar), Aantal . Zowel de rode als de groene varianten hebben sprekende kleuren die bovendien . Geef ze dus de juiste niet te hete standplaats , verdraagt ochtendzon, halfschaduw, schaduw.

Alle esdoorns verlangen een luchtige voedingsrijke en vochtige grond. Maak dus het plantgat goed los en verbeter de grond met . In de zomer kan door felle zon het gevoelige blad verbranden. Bodem bij voorkeur koel en licht zurig.


Europa, AziĆ« en Noord-Amerika, maar ook in Noord-Afrika en de tropische gebergten van Zuidoost AziĆ«. Vorstschade: Late lentevorst. Het zijn meestal hoge tot kleinkronige bomen tot struiken, bladverliezend met vaak een . Gegevens: Categorie: Esdoornfamilie. Als oerbomen zien ze eruit, de oude, voor veel Alpenhellingen zo kenmerkende Gewone esdoorns , met hun knoestige, corpulente .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts