donderdag 6 april 2017

Ceropegia woodii verzorging

De stengels zijn dun als draa de hartvormige blaadjes zitten er als bedeltjes aan en de bloemen doen aan een opengewerkte Oosterse lantaarn denken, vandaar zijn bijnaam: . Kenmerken en verzorging. Het is een vetplantachtige hangplant. Een plant die in de kamer al zo lang meegaat moet wel makkelijk te verzorgen zijn.


Het lantaarnplantje houdt van volle zon of halfschaduw.

Bij te weinig licht wordt het . Om de zoveel centimeter groeien er kleine hartvormige blaadjes aan een stengel die tot 90cm. Het lijken net allemaal kleine hartjes aan de strengen van dit plantje. Hoe romantisch is het dus om deze plant aan een geliefde cadeau te doen? Reden voor een klein feestje, want. Plaats de plant zomers op een niet al te lichte plek.


Minimaal 18°C en maximaal.

In het wild kunnen deze stengels wel vier meter naar . Het plantje bestaat al honderden jaren . Ook in de huiskamer kan u. Wat de verzorging betreft hebben we het over een gemakkelijke plant. Een bijzonder vetplantje , wat men zo op het eerste gezicht niet zou zeggen. Chinees lantaarnplantje.


Het vormt, in de oksels van de sterk gemarmerde en vlezige blaadjes, kleine knolletjes. Die zitten trouwens ook in de potgrond. Standplaats Verlangt veel zonlicht. Ceropegia woodii is heel wat kleiner dan Ceropegia radicans.


Het gaat mij dus alleen om de grootte! Deze plant blijft compact. Planten en Orchideeën zijn levende organismen die een goede verzorging nodig hebben.


Uitgebreide verzorgingstips sturen we mee met de plant. Verzorging Lantaarnplantje. Water: Tamelijk droog houden.

Alleen in de groeiperiode regelmatig wat water geven. In de winter weinig water. Algemeen: dit plantje vindt men zowat overal in de tropen. Een superleuk hangplantje met grijsblauwe blaadjes.


De lange slierten kun je ook om de plant heen wikkelen. Wat is een urban jungle zonder een hangplant? De ceropegia geeft net even wat meer pit aan je interieur.


Ben jij een gevorderde plantenliefhebber dan kun je met je groene vingers los op deze. Het speelse bladpatroon van deze plant van Green Lifestyle Store springt meteen in het oog! Meer plantjes zijn altijd welkom!


En dat kan je ook super makkelijk zelf doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts