dinsdag 25 april 2017

Bodembedekkers volle zon zandgrond

Leuke alternatieven voor gazon: betreedbare bodembedekkers. Voor kleinere oppervlakken in tuinkamers of voor de kleinere stadstuinen zijn er enkele leuke alternatieven in de vorm van altijd groene bodembedekkers die je, zei het soms beperkt, kan betreden. Allen houden ze van de zon en vragen ze een humusrijke.


Is de bodembedekker , bladbehoudend en wintergroen of bladverliezend in de winter, de standplaats zon , halfschaduw of schaduw, bloeitij bladkleur en de kleur van de bloemen,. Phloxen groeien uit tot 10- 20cm en zijn mooie kruipende bodembedekkers in de volle gron maar ook in plantenbakken en bloempotten.

Op de kwekerij worden diverse soorten vaste planten, heesters, bodembedekkers , siergrassen haagplanten enz. Kwekerij Vlastuin richt zich vooral op particuliere verkoop. Weinig opvallende bloempjes maar de stekelige vruchtjes in augustus zijn decoratief. Blijft groen in de winter.


Mag in volle zon en halfschaduw geplant worden. Geen onderhoud noodzakelijk. Plantdichtheid: per m².

Bergenia ( Schoenlappersplant ). De bladeren zijn ron tamelijk breed en voelen leerachtig aan en nemen in de winter vaak . Onderstaande vaste planten kunnen een langere periode zonder regen en volle zon overleven dan andere. Vaak bezitten ze een dieper. Acaena novae-zelandiae is een zeer sterke groeier en een snelle bodembedekkende soort.


Wil je weten welke verschillende bodembedekkers er zijn? Bodembedekkende planten zijn de laatste jaren erg in trek. Deze Asarum Europaeum is perfect geschikt voor schaduwrijke plaatsen. In mei – juni verschijnen bruin-rode bloemen tussen de lederachtige bladeren. Deze bodembedekker mag niet te diep geplant worden, en ook in droge grond of volle zon doet hij het niet goed.


De sierwaarde zit in het blad. Geef deze planten volle zon om de kleur goed te laten uitkomen op redelijk droge grond. De droge zandgrond bij de kust, op de Veluwe, in Drenthe, Brabant of in het Gooi houdt heel weinig water vast en zorgt zo voor problemen.


Met de juiste plantenkeuze kan. Is er sprake van droge grond en veel zon , bijvoorbeeld voor een zuidmuur, dan kunt u hier een kleurige border aanleggen. Trouwens, in iedere tuin vind je wel.

Denk aan het kustgebie maar ook in de provincies Drenthe en Noord-Brabant hebben tuineigenaren te maken met zandgrond. Toscaanse Jasmijn, mooie alternatieve klimmer ipv Hedera. Bloeiend en geurend van juni - oktober. Trachelospermum jasminoides is een wintergroene klimplant met witte, geurende bloemen.


Hij groeit het liefst op een plek in de volle zon. Door te kiezen voor bodembedekkers , voorkom je onkruid en creĆ«er je een mooi groen tapijt tussen je vaste planten. Een stuk gaas of trellis . Bekijk hier onze top bodembedekkers.


Houd hem wel goed in de gaten want de plant kan alles overwoekeren. Heb beide in de tuin staan. Hedera is een minder- woekerende klimop varieteit die het bij ons op een schaduwplek zeer goed doet en vlot dichtgroeit. Vinca minor staat bij mij op droge zandgrond in de volle zon. Zet zich verder via uitloper die wel makkelijk . Let er wel op dat er verschil zit tussen bodembedekkers voor in de volle zon en bodembedekkers voor in de schaduw.


Door hun plaatsing geven ze de plant het aanzien van een halve bol en daarmee zijn het uitstekende bodembedekkers. De halfschaduwminnende soorten willen ook nog wel volle zon trotseren maar niet op een droge zandgrond. Andere Geranium-soorten willen dan weer absoluut graag een plaatsje in de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts