donderdag 20 april 2017

Houttuynia cordatamoerasanemoon

Houttuynia cordata wordt vooral in de tuin gebruikt vanwege het decoratieve blad. Moerasanemoon is een winterharde, doorlevende plant die ondergronds sterk uitloopt. Hierdoor is de teelt in kuipen en bakken aangeraden.


De plant verspreidt een sterke geur en heeft een zeer intense koriandersmaak. Let op: een klein takje van deze plant is even sterk als een handvol koriander.

In de volle zon kunnen bij extreem warme zomers de bladeren verbranden welke niet het einde van de plant zal betekenen. Naarmate het seizoen verloopt en hoe meer. Omschrijving: Snel uitstoelende plant met mooie bladeren voor een schaduwplaats.


Deze bontbladige moerasanemoon bloeit van juni tot augustus met kleine roomwitte, geurende bloempjes. Houttuynia houdt van een standplaats in volle zon of schaduw en doet het goed in vrijwel alle grondsoorten. De plant prefereert een vochtige niet té rijke bodem, maar doet het ook op droge gron waar hij net iets . Het is een bodembedekker die echter sterk kan woekeren met diens ondergrondse uitlopers.

Binnen 2-werkdagen bezorgd! Deze vaste plant wordt vaak gebruikt als bodembedekker en krijgt tijdens zijn bloei witte bloemen. Deze plant heeft hartvormige bladeren met een bonte tekening.


De bladeren hebben een gele tekening aan de rand die in de toppen naar rood en roze verkleurt. Veel soorten vaste planten. Thuisbezorgd met eigen bezorgservice. Zowel de bladeren als de wortels worden gegeten.


Koop nu en betaal pas over dagen! Tuinforum onderwerp: Vernietigen Houttuynia Cordata (moerasanemoon ). Bekijk alle reacties via groeninfo. Tot korting, gratis thuis geleverd in heel België. Schaduwplant en woekeraar en een prachtig bloemetje, 3-in- ca.


Planten leverbaar in een 9cm pot, prijs p. Zet de plant in een grote pot of bak en het grootste. De Nederlandse benaming van moerasanemoon wijst er op dat deze plant het zeer goed doet aan de vijverrand in een natte bodem en zelfs .

NL: moerasanemoon Familie: Saururaceae Info: Snel uitstoelende plant met mooie bladeren voor een schaduwplaats. Vanuit Aziatische landen is .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts