vrijdag 24 april 2015

Vlinderstichting

De Vlinderstichting beschermt vlinders en libellen in Nederland. Dat gebeurt door voorlichting en educatieve projecten. Meer vlinders in je tuin: Wat hebben vlinders nodig? Hoe kan ik vlinders herkennen?


Groenstroken en bermen worden voor vlinders en bijen steeds belangrijker, zowel in stedelijk gebied als in buitengebieden. Daarin staat bijvoorbeeld hoe er volgens de Vlinderstichting op een verantwoorde manier kan .

Uit vlindertellingen blijkt dat het niet goed gaat met veel dagvlinders in Nederland. Zo staan maar liefst van de soorten op de Rode Lijst en verdwijnt zelfs de tot voor kort algemene argusvlinder in rap tempo. Join LinkedIn today for free. Ze maakt zich sterk voor het behoud en h. Want bescherming is hard nodig!


We maken ons sterk voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa. Vlinders en libellen zijn goede indicatoren voor biodiversiteit omdat ze zeer kritisch zijn . Het Klokhuis maakt geschiedeni.

Dat is nodig, want het gaat niet goed met deze dieren. Dagvlinders behoren tot de meest bedreigde diergroepen in ons land. Om te voorkomen dat nog meer soorten uitsterven hebben . Voor de libellen daarentegen was het een gemiddeld jaar, vergelijkbaar met de voorgaande jaren. Vlinders hebben het moeilijk in Nederlan en hun aantallen nemen af. Wij als Vlinderstichting maken ons sterk voor het behoud van vlinders en libellen in Nederland en de rest van Europa.


Met alle verzamelde informatie zijn wij inmiddels deskundig op dit gebied. Om de vlinderpopulatie in stand te houden, geven wij u . In Nederland hebben vlinders het zwaar. Maatregelen om de vlinders en libellen te beschermen zijn hard nodig. Statutaire naam, Vlinderstichting. Sector, Natuur, milieu en wildlife,.


Het kabinet en alle volksvertegenwoordigers worden door de Vlinderstichting opgeroepen, om een einde te maken aan de dramatische afname van biodiversiteit. Afgelopen jaren werd al duidelijker dat bijen en vlinders, steeds minder voorkomen in West-Europa. Echter nu blijkt de teruggang van diverse insectensoorten, de ruggengraat van ons ecosysteem, nog veel groter dan verwacht.


Dit is de conclusie uit een vorige week gepubliceerd rapport in het wetenschappelijke tijdschrift . Atalanta meest voorkomende vlinder in Nederlandse tuinen. Minder vlinders in Zeeland.

Zeeland heeft dit jaar minder vlinders dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit de tuinvlindertelling van de Vlinderstichting die dit weekend werd gehouden. Er werden in Zeeland ongeveer zestien vlinders per tuin geteld.


Dat aantal lag twee jaar geleden nog op veertig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts