dinsdag 21 april 2015

Japanse sierkwee

Met eetbare bloemblaadjes (roo roze, wit) en gele kwee-achtige, geurende vruchten in de herfst. Von Siebold ontdekte in Japan talloze gekweekte variĆ«teiten van dwergkwee. Waar hij de in het wild . Die kan je gebruiken om jam en siroop van te maken. De struik word veel aangeplant in parken en plantsoenen, omdat ze vroeg bloeit en bijna niet gesnoeid moet worden.


Dwergkwee, Kweeappel, Schijnkwee).

Cognassier du Japon (Frans). Andere Nederlandse namen: Rosacaeae - rozenfamilie. De rode, roze of witte bloemen van de Sierkwee zijn in april een blikvanger in onze tuinen . Daar zijn goede redenen voor: de struik groeit op alle gronden (ook al is een humeuze zandgrond het beste), in zon of halfschaduw, hoeft niet ingewikkeld . Het is een bladverliezende gedoorne struik die voordat het blad verschijnt bloeit met prachtige zalmkleurige tot helderrode, heerlijke geurende bloemen.


De bloemblaadjes zijn zelfs eetbaar. Na de bloei worden de vruchten . De beenharde appeltjes kan je verwerken tot jam .

Je zou dit ook vormsnoei kunnen noemen om de natuurlijke vorm van de boom te behouden. Wat is de beste standplaats, welke verzorging is nodig, wanneer en hoe snoeien van de Japanse Sierkwee , hoe vermeerderen, wat . Ondanks dat paddenstoelen heerlijk zijn, voor dit recept hou ik het makkelijk. Je hoeft zelfs niet eens de stad voor uit. Van oorsprong komt deze struik uit Japan.


Ze zijn vaak aangeplant in parken, plantsoenen en tuinen . De vruchten zijn namelijk ook nog eens erg lekker om dit gelei recept mee te maken! Bereiding Snijd de vruchten in . Japanse sierkwee is niet alleen een sierlijke struik in de tuin, hij is ook nog eens heel nuttig. De hoogte na jaar is 1cm. Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen . De bladeren zijn donkergroen. Deze plant is goed winterhard.


De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Heeft een opvallende bloeiwijze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts