maandag 27 april 2015

Jacob roggeveen

He planned the expedition along with his brother Jan Roggeveen, who . Hij groeide met zijn twee broers op in een huis in de Giststraat in Middelburg, vlakbij de haven. Arent Roggeveen als cartograaf: de onbekende Zuidzee. Hij gaf hiermee uitvoering aan een plan dat zijn vader Arent reeds jaar eerder had bedacht. Dankzij de scheepsjournalen van de reis weten we wat er gebeurd is.


Het is een indrukwekkend verhaal.

De ontdekking van Paaseiland . Mysterieus: de Moai- beelden van vulkanisch gesteente op Paaseiland Foto Reuters A view of Moai . Hij ontdekt het in de Grote Oceaan gelegen Paaseiland. De Nederlanders zijn er deze weken weer massaal op uitgetrokken voor een verre vakantie of een vakantie dichtbij huis. Ons Verleden Hedentendage blikt deze week terug op Nederlandse ontdekkingsreizigers. Hij kreeg van zijn vader een opleiding in de zeevaart. Behalve rechten, schijnt hij ook theologie te hebben gestudeerd aan de universiteit van het Franse Saumur.


He reached Easter Islan more of the Tuamotu Archipelago, the northern islands of the Society group, and some of the Samoan islands.

While on this exploration, he also encountered Bora Bora and Maupiti of the Society Islands, Samoa. Dagverhaal der ontdekkings-reis van Mr. Africaansche Galey, genaemd Jas Bos, soodat ons getal der dooden twintig is. Dcbbeldekop, Secretaris.


Doch al terstond kan ik hier vermelden , dat mijn onderzoek , oorspronkelijk op minder of meerder . Geen zeeman, maar een jurist die op zijn oude dag aan een gevaarlijke zeereis begint. Historicus Roelof van Gelder schreef zijn biografie. Jacob Roggeveen , Samuel de Wind.


Met toestemming van Zijne Excellentie den Minister van Koloniën uitgegeven door gemeld Genootschap. Te Middelburg, bij de Gebr. Daarna werd het eiland verkend. Dat deed hij niet zomaar.


Daar schreef hij zijn nieuwe . Voor 23:bestel morgen thuis! Hij hield zich ook bezig met bijvoorbeeld het maken van kaarten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts