dinsdag 21 april 2015

Goudgele honingklaver

De soort staat op de Nederlandse Rode lijst van planten als algemeen voorkomend en stabiel of iets toegenomen. De plant komt van nature . Familie: Fabaceae ( Vlinderbloemenfamilie). Naamgeving (Etymologie): Klaver komt mogelijk van een Indogermaanse grondvorm glei ( smeren), naar het kleverige vocht van de bloemen. Deze plant is kaal of van boven fijn behaard.


Uit den penwortel komt een rechtopgaande, vertakte stengel.

De bladen hebben bijna gaafrandige steunbladen, die even lang als of korter zijn dan de bladsteel. De blaadjes zijn langwerpig tot lijnvormig, meest afgeknot, van boven onbehaar van onderen aangedrukt behaar . Melilotus altissimus - Fabaceae. Voedselrijkheid: voedselrijke gron zeer voedselrijke grond. Natuurlijke groeiplaatsen: Oever, Verstoorde grond. Ecologische Flora: 2:134 . In samenwerking met Een initiatief van.


Ministerie van Economische Zaken . Omschrijving: De informatie over deze soort zal aangevuld worden.

Levensduur: 2- tot meerjarig. Vochtigheid: vochtig tot nat. Plant toevoegen aan mijn tuin.


Diagnostische kenmerken t. Ze groeit in bermen van waterlopen, op boswegen, in graslanden, en op ruderale plekken, zoals haven-, industrie- en spoorwegterreinen en op braakliggende gronden. Het blad is driedelig, elk deelblaadje is meestal ovaal en sterk getand. De Honingklaver is een algemeen voorkomende plantenfamilie. Helaas is er nog een klaversoort die veel verwarring schept. Bij de citroengele honingklaver zijn de zwaarden langer dan de . De meerkantige stengels zijn wijd vertakt, waardoor witte honingklaver een struikachtig uiterlijk kan krijgen.


De bladeren zijn samengesteld en bestaan uit drie lancetvormige scherp getande deelblaadjes. Vergelijkbare soorten zijn kleine honingklaver, goudgele honingklaver en citroengele honingklaver. Zoals vele nieuwkomers onder de stadsplanten, is ook de witte honingklaver van oorsprong een steppebewoner.


En dat is te zien, want. Ik heb hem op moeten zoeken, want ik zie hem voor het eerst en had er nooit van gehoord. Nederlands: honingklaver goudgele. Goudgele - Honingklaver -Beverce.


Ook de vindplaats kan een aanwijzing vormen, . Citroengele honingklaver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts