dinsdag 14 april 2015

Kruisbes snoeien

Tips om een kruisbes te planten en te snoeien. Koop bij voorkeur een ziektetolerante kruisbessenras. U kan kiezen voor kruisbessenstruiken of voor leivormen.


Er bestaan verschillende kruisbessenrassen die weinig of niet gevoelig . Maar met een goede verzorging en goed snoeien kun je veel ellende met de stekels voorkomen. Hoe plant of snoei je een kruisbessenstruik?

En waar koop je een goede kruisbesplant? Alles wat je moet weten over een kruisbesstruik vind je hier. De stekelbes (ook knoesel genoemd) stelt weinig eisen aan grond en standplaats, wel hebben ze een lichte voorkeur voor vochtige grond.


Half schaduw wordt goed verdragen. De bessen komen aan het éénjarig hout en zijn rijp vanaf einde juni. Het snoeien bestaat uit uitdunnen en insnoeien. Van Snoeien kruisbes tot tuinaccessoires.


Ook handige informatie over bloembollen en planten.

De Ribes rubrum of te wel de kruisbes moet gesnoeid worden tussen januari en maart, voordat de knoppen of ogen uitlopen en nieuwe scheuten vormen. Snoeien zorg ervoor dat de kruisbes veel vrucht geeft en dat er voldoende licht bij de plant kan komen. Bovendien zorgt het ervoor dat schimmels bij de kruisbes veel . Snoeien van kruisbessen is wel mogelijk als het overdag niet vriest.


Zelfs lichte vorst van -2°C is geen probleem om overdag te snoeien. Zodra de grond ontdooid is kan u opnieuw (ziektetolerante) kruisbessen planten! Snoeien bevordert de productiviteit en het zorgt ervoor dat nieuwe takken genoeg licht krijgen.


Door meerdere rassen te . Niet snoeien kan leiden tot het verschimmelen van de bladeren van de kruisbes. Knip zijscheuten terug tot drie à vier knoppen. Snoei de takken die u wilt behouden ongeveer een kwart in.


Het is ook mogelijk te snoeien na de oogst. Een luchtig gesnoeide struik heeft ook minder last van ziekten. Hiermee is een hogere productie te behalen, en is het makkelijker om de plant open te . Rijpe kruisbessen begin juli.


Vers geoogste kruisbessen zijn bijzonder lekker voor verse consumptie! KLIK OP DE AFBEELDING OM DEZE GROTER TE MAKEN!

Vervolgens worden per struik twee of drie gesteltakken omhoog gelei waarbij er door middel van snoei voor wordt gezorgd dat de gesteltakken elk jaar over de volledige lengte zijn bekleed met vruchtdragend hout. Ze kunnen op een beperkte plaats veel vruchten . Hoe moet u kruisbessen snoeien en wat voor onderhoud is er nodig? Hier zie je een hele rij struiken ma. Kruisbes (Ribes uva-crispa).


Andrena fulva visits flower of . Vosje Andrena fulva bezoekt kruisbes. Snoeicursus kleinfruit, deze cursus gaat over het snoeien van bessenstruiken, meer bepaald de zwarte bes en de kruisbes. Daarnaast behandelen we ook de snoei van jostabes en Taybes.


Omdat bijna elke fruitsoort een andere snoeitechniek vereist, concentreren we ons in deze cursus op het snoeien van deze . Het verschil tussen het snoeien van zomer -en herfstframbozen. Back to Eden) - Duration: 4:17. De kruisbes kun je in juli tot september direct na de oogst snoeien.


Zo krijg je grote gezonde kruisbessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts