vrijdag 10 april 2015

Amaryllis steel krult

Soms zie je hele verrassende creaties. Vele vakmensen gebruiken de eigenschappen van een bloem. Opkrullen van de steel van een amaryllis. Bekijk de miniworkshop op Green Your Day.


Amaryllis met gekrulde steel.

De amaryllis is rond de feestdagen erg populair. En dat is niet voor niets, want je kunt er mooie dingen kerstdecoraties mee maken. Bijvoorbeeld deze amaryllis met gekrulde steel.


Kijk voor meer informatie en een lijst van . Het krullen van de steel van een amaryllis. Zo eenvoudig en tegelijkertijd zo mooi voor in een lage glazen schaal of vaas. Eind van het jaar staat de amaryllis centraal.


U leest hierin alles over deze fonkelende bloem die warmte brengt in koude dagen.

Laat u de amaryllis ook stralen deze weken? Het was DE meest besproken tip tijdens de Margriet Winter Fair. Dit is hét seizoen van de amaryllis. Daarom zit deze prachtige bloem regelmatig in onze bossen, ook deze week. Krult de onderkant van jouw amaryllis omhoog?


Dat komt door inkepingen in de steel. Dit mooie effect krijg je ook als je de steel zelf kruislings insnijdt. En wist je dat het blad onder de . Als de bloemen bij een temperatuur onder de graden Celsius worden bewaar kan kleurverandering van de kelken onstaan, vooral bij de rode variëteiten.


Een boeketje amaryllissen doet dus altijd plezier , . Als snijbloem is hij fantastisch in een glazen vaas. Maar de steel krult uit zichzelf een klein beetje om. You love or you hate it. Wanneer je het niks vindt, kan je een plakbandje net boven het gekrul doen.


Bovendien komen er steeds nieuwe kleuren bij. Snijbloemenvoedsel kan gebruikt worden, maar is niet noodzakelijk.

Na een paar dagen kan de onderkant van de steel rood worden en omkrullen, dit heeft geen nadeel voor de bloem. Om het krullen tegen te gaan kan je tape of plakband . Gekrulde staal van een amaryllis na week. Hogere bloemsierkunst – Deze amaryllis heeft ruim weken in de vaas gestaan.


De steel van een amaryllis krult helemaal op. Ik vind het echt een kunstwerkje van Moeder Natuur. Meestal zitten er wel vier tot zes indrukwekkende bloemen aan de steel.


Bijzonder zijn alle verschillende soorten en kleuren amaryllis. Elke keer worden wij weer verrast door de sprankelende uitstraling van deze bloem. Zet ze in een hoge glazen vaas, versier de stelen met een stukje kant of laat ze onderaan omkrullen (door ze iets in te snijden).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts