maandag 30 april 2018

Zeeuws knoopje snoeien

Astrantia is een fantastische plant met tal van goede eigenschappen. Kruidachtige vaste plant. Tot de grond terugsnoeien van verwelkte bloemen.


Geef in het voorjaar organische mest en een mulchlaag om vocht vast te houden en de groei te bevorderen. Het blijft altijd weer een wondertje om naar te kijken, die zeeuwse knoop.

Bloei: juni tot augustus (na het wegsnijden van de uitgebloeide stengels volgt een tweede bloei). Goed winterharde vaste plant. Astrantia major, maxima en cultivars: De verzorging van Astrantia kan beperkt blijven tot het tot de grond terug snoeien van de verwelkte bloemen.


Het einde van de bloemperiode kan afhankelijke van de variëteit verschillen, gaande van juli tot december. Afstervende vaste plant. Zeeuws knoopje - astrantia.


Dus een plaats aan de vijverrand is een goede uitkomst. Wanneer je de uitgebloeide bloemen er uitknipt zal.

Tijdelijk niet leverbaar. Vrijwel de hele zomer verschijnen er onafgebroken innemende bloemen. De schermvormige bloemen zijn een lang leven beschoren. Ze groeien op vrijwel iedere grond als die in de zomer maar vochtig genoeg blijft. Het is een uitstekende plant voor in de zon of . Hij bloeit erg lang, dus je heb er.


De Nederlandse naam heeft. Snoeien : Afsnijden in het voorjaar. Kleuren De bloemen zijn wit, lichtroze, oudroze of heel donker rood. Eigenlijk bestaat alleen . Door uitgebloeide bloemen en eventueel lelijk geworden delen te verwijderen wordt doorbloei gestimuleerd.


Geef water tijdens droge perioden, zeker als de . Bloemen kunnen als snijbloem dienen. De sierlijke bloemen passen goed in de border maar zijn ook heel. Het zweeuws knopje (Astrantia major) is oorspronkelijk thuis in de vochtige en meestal ook kalkhoudende grond in bos en bergachtige gebieden.


De donkergroene bladeren zijn gevormd als een hand. De bloeiwijzen bestaan uit zeer kleine, crèmewitte tot .

In het najaar kun je eventueel omgevallen bloemstengels enzovoorts wegknippen, maar indien jij je er.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts