vrijdag 13 april 2018

Welke struik is dit

Plantifier ( Welke plant is dit) is een rubriek waar men tuinplanten, bomen, struiken en bollen kan laten identificeren. Dat kan door een foto met bij voorkeur een korte omschrijving van de zoekvraag op te laden. Daarna toont de site welke soort(en) hier het meest mee overeenkomen. Tip: als u een soort gezien heeft en u heeft na het gebruik van deze sleutels nog steeds vragen, bezoek dan eens het discussieforum van waarneming.


Op dit forum kunt u met vragen terecht over vogels, zoogdieren, reptielen, amfibie n, vissen, . Bij een aantal bomen en struiken is vaak één kenmerk genoeg om te weten welke soort het betreft. Ruwe berk is zo een voorbeeld. Zomer of winter, van ver of van dichtbij, zijn witte schors is altijd zeer herkenbaar.


Als je goed geoefend bent, zal dit ook opgaan voor een groot aantal andere soorten. Maar meestal zal het een . Mid vorig jaar kochten we ons eigen huisje met een tuintje. Echter staat er in die tuin veel struiken waarvan we de naam niet weten en dus ook niet hoe deze te snoeien en verzorgen. Lijst_van_inheemse_bomen_en_struiken_in_de_Lage_Lan. De cultivars die in de Lage Landen gevonden worden, vallen hier dus niet onder, maar mogelijk wel de oorspronkelijke wilde soort.


Omdat het belang van de inheemse planten steeds meer wordt erken zijn er nu . Ik heb enkele mooie struiken in mijn tuin staan waarvan ik de naam niet ken. Deze planten heb ik van een vriend gekregen die er elk jaar een heleboel nieuwe plantjes van heeft. We kwamen hem tegen in Disneyland Parijs. De boom zelf is ongeveer een meter of hoog en bevat heel veel kleine (uit kammetjes bestaande) bloemetjes en bevat zeer veel takken met naar verhouding zeer kleine blaadjes op de foto is ingezoomd op de blaadjes en de . Welke wilde struik of plant hebben we in onze tuin?


En tot welke categorie behoort deze plant: onkrui plant of groente? Een tuin wordt het meest door de dieren gewaardeerd als deze is opgebouwd uit lagen. Vogels kijken graag vanuit de bomen of het op de grond veilig is.


Ze dalen ze af naar de struiken en vervolgens zoeken ze zaden van planten op de grond. Het is wenselijk om te kijken of u deze volgorde in uw tuin een beetje kan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts