dinsdag 24 april 2018

Phlomis russeliana combineren

Het brandkruid uit de Lipbloemenfamilie is bovendien een ideale plant voor de ecologische siertuin want ze combineert een aantal zeer interessante eigenschappen. Phlomis russeliana wordt tot één meter hoog. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima.


Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Voorkeur gaat het meest uit naar een beschutte plek, maar is niet noodzakelijk.

Uiteindelijk bereikt het Brandkruid een hoogte van circa 1cm. U kunt de planten echter ook uitstekend met andere planten combineren. In een border met vaste planten voeren ze de boventoon en vormen mooie contrasten met lager en breder groeiende planten.


De bladeren dekken de grond goed af. Wat een architectonische plant. Niet alleen leuk in de bloeitij maar in de winter blijven de uitgebloeide bloemen prachtig staan. De gemiddelde hoogte is cm.


De bloeiperiode is juni - augustus. Aanbevolen aantal per vierkante .

Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 1centimeter. De Brandkruid is wintergroen.


Wilt u meer informatie ontvangen of tips . Afbeeldingsresultaat voor phlomis russeliana combineren. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Door Stijn Phlypo uit Roeselare.


Prairie TuinGarden Cottage TuinpadenTuin HekkenSiergrassenVoortuinenBloem TuinierenTuinbloemen Tuinontwerp . Rock BorderRock EdgingPink PeoniesRock WallBorder GardenStone WallsBeautiful GardensBeautiful Flowers GardenBeautiful Landscapes . De pollen vormen een dicht gebladerte en blijven in de winter groen. In het voorjaar verschijnen de stengels die zich recht omhoog richten. Zeer mooi om te combineren met andere vaste planten in de border.


Het blad en de groei zijn gelijk aan dat van P. De bodem dient voldoende waterdoorlatend te zijn. Dit plantengeslacht valt op door de bloei in etages. Zijn kracht schuilt vooral in de statige, sterk architectonische habitus.


Combineert goed met siergrassen. De vorm en de lichtgroene kleur van de bloemen maken eindeloos combineren met andere vaste planten en siergrassen mogelijk.

Dat komt door de bijzondere bloei, die begint in juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts