vrijdag 6 april 2018

Compostbak maken met paletten

Compostbak maken Compostbak maken van houten pallet Beelden. Van pallets maak je deze compostbak in een half uurtje, gratis en handig om snel tuinafval te composteren. Bouwtekening voor doe het zelf compostbakken. Ontdek en bewaar ideeën over Pallet compostbakken op Pinterest.


Meer ideeën over Compost, Compostering bakken en Het planten van een tuin.

Heb jij al een eigen compostbak? Een compostbak maken hoeft niet moeilijk te zijn. Wij hebben handige DIY instructies voor je op een rijtje gezet. Deze houten compostbak in zijn heel gemakkelijk om zelf te maken.


Je hebt hiervoor vijf pallets nodig. Lees ook een paar tips om zelf compost te maken. Deze composthoop bestaat uit drie compostbakken die je kunt maken van pallets en sloophout.


Een klassiek compostvat kan je in elke doe-het-zelf zaak vinden.

Soms levert de gemeente ze (met of zonder subsidies) via het containerpark of de compostmeester. Een grote investering hoeft het echter niet te zijn. Mijn compostbakken staan hier nu ongeveer een jaar. Daarom heb ik geopteerd om niet met recyclagehout ( paletten ) te . Het voordeel van een compostbak is dat ze in een koel klimaat makkelijker warm blijven.


Ik vind het eigenlijk veel leuker om zelf een compostbak te maken van planken of pallets. Als je veel ruimte hebt, kun je ook alles op een hoop gooien. Compost kan je maken op ene hoop waar je alles op gooit, maar gaat beter in een compostbak.


Ik heb met diverse compostbakken en -tonnen geëxperimenteerd : de bekende ronde groene “VAM” containers, een vierkant zwart plastic exemplaar enzovoorts, maar het resultaat of de werkbaarheid waren. Dag AllemaalIk gebruik maar vierkante meter om wat groenten te kwekenBen van plan een compostbak te maken. Mijn oude bakken waren helemaal ingestort.


Lie heeft nieuwe gemaakt. De bladkorf heb ik ook nog, ieder jaar heb ik daar flink veel zakken bladaarde vandaan. Ons voorhuisje ( pers.) verhuren we regelmatig.


Om precies te weten hoe groot je de compostbakken moet maken , zou je een vrij goed idee moeten hebben van de hoeveelheid keuken- en vooral tuinafval die je jaarlijks verzamelt. Wie transportpaletten gebruikt, kan de soms grote opening tussen de planken beperken door er een extra plank tussen te nagelen. Daarnaast vind ik de kant-en-klaar systemen vaak behoorlijk aan de prijs voor een paar houten planken, want meer is het niet.

Ik denk dat het maken van deze bakken totaal een uurtje heeft gekost, plus een half uur pallets vergelijken en verzamelen. Wat het fijne van pallethout . Zelf compostbakken maken. Je kunt het groente-, fruit-, en tuinafval natuurlijk gewoon op een hoop gooien. Maar je kunt er ook een mooie compostbak voor maken.


Dat kan op een paar manieren. En je hebt er steeds maar heel weinig spullen voor nodig. De schillen liggen in de bak gewoon op de . Er zijn vele van talrijke dingen sterven aangaan krijgen meubels omdat u zou willen maken bepaalde je uitgaven uw cash terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts