donderdag 12 april 2018

Verzorging azalea binnen

De Gentse azalea vraagt weinig verzorging. Zodra er gevaar dreigt voor nachtvorst (oktober) wordt de azalea terug binnen genomen en plaats je hem op een koele en lichte plaats (bv. veranda). De azalea is al jaren een klassieker in de huiskamer. Ontdek hier alles over deze kamerplant en hoe je haar best verzorgt.


De basis voor veel weken plezier van een azalea in de huiskamer, kantoor of andere ruimte wordt al bij de. Bij hogere temperatuur zal de bloeiduur verkorten en gaat ze slap hangen.

Wilt u langer genieten van haar bloemen, dan houdt u de azalea best bij lagere temperatuur. Deze plant vraagt heel wat water, vooral in bloei. Gebruik liefst regenwater op . Vooral in de kerstperiode zien. In tegenstelling van wat wel eens geschreven wordt, bloeien kamerazalea ´s uitstekend bij kamertemperatuur. Bij kamertemperatuur verloopt de bloeit snel.


De tijd dat kamerplanten braafjes naast elkaar op onze vensterbanken stonden, is gelukkig helemaal voorbij. Vandaag durven we volop . Gedurende de herfst of de winter kun je je plant helpen door hem .

Bij onvoldoende verzorging tasten wortelziekten de plant aan. Moet de azalea vanwege vorstgevaar naar binnen en zijn de knoppen nog groen zijn, zet de plant dan op een koele, lichte plaats. En dat hangt bij alle levende wezens af van hun specifieke . Plant de Azalea diep: het gat in de grond mag tweemaal de omvang en diepte van de kluit hebben. De tuinplant is echter ook zeer geschikt om in bakken op het terras te zetten. De Rhododendron behoort tot de familie van de Azalea.


Het zijn prachtige rijkbloeiende kamerplanten. In de verzorging is het een makkelijke kamerplant, niet teveel direct zonlicht en geregeld water geven. Als je dit opvolgt heb je . De Azalea is populair vanwege zijn spectaculaire bloemen, welke zich openen tussen . Azaleas , zeker de bladverliezende prefereren in tegenstelling tot de meeste rhodos , iets meer zon. Een dunne mulchlaag ieder jaar en extra bemesten is zelden nodig. Verzorging : Over het algemeen vragen ze weinig onderhoud.


In het voorjaar kan je ze extra bemesten met een meststof met veel kalium en magnesium . Door zijn krachtige groei kan de plant dus in relatief korte tijd een goede vertakking opbouwen. Hierdoor kun je in korte tijd een volle en compacte volle boom creĆ«ren. Wist je trouwens dat de Azalea tot . Volgens sommige botanici behoren beide groepen tot dezelfde familie, terwijl andere willen bewijzen dat het hier om twee aparte groepen gaat.


De echte liefhebber zal het een worst zijn, die wil alleen maar dat de struik mooi en gezond is zonder al te veel kwaaltjes.

Totaal aantal soorten binnen deze . Hier ontdek je het allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts