dinsdag 17 april 2018

Olifantsoor plant

Ook kan de plant slap gaan hangen en kunnen er bladeren afbreken en kneuzen. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. De bladeren ontstaan vanuit het centrum van de plant uit de knol, het nieuwe blad is telkens groter dan het vorige.


Hij heeft grote bladeren die licht gekarteld zijn. De mooie hart-vormige bladeren doen ook wel denken aan de flaporen van een olifant. Verzorgingstips, Op een lichte plaats zetten, niet in de volle zon.

Deze sierlijke plant heet in het Latijn alocasia en valt op door de grote hartvormige bladeren met schitterende nerven en tekeningen. Er is een soort met spikkels op de stengels, een exemplaar met golvend lang en . Olifantsoor zie je niet snel over het hoofd. Ondanks het feit dat het een forse jongen is, ziet de plant er toch luchtig en gestileerd uit, door de hoge, gladde stengels die uit een knol groeien. Die stengels kunnen effen zijn, maar ook tijgerstrepen hebben en het blad is al even.


De beste plek voor deze plant is dan ook een paar meter van het raam vandaan. Hij zal zich daarbij naar het licht richten, dus om te voorkomen dat de plant scheef groeit, . Geef hem overvloedig water en kunstmest en hij zal je bedanken met een heel snelle groei. Deze reus kan je zowel in de tuin als binnenshuis kweken.

In kouder klimaat wordt hij best in pot gekweekt en binnen . Omdat hij zich het beste thuisvoelt in de Zuid-Amerikaanse oerwouden is het duidelijk dat de olifantsoor een warmteminnende plant is. Daardoor is hij in Nederland maar lastig in leven te houden. Misschien zijn de tot ovens verwarmde kamers in verzorgingstehuizen wel de allerbeste plaats voor deze exotische plant. Het is gelukkig ook niet de moeilijkste plant om te verzorgen.


Koop of Verkoop alocasia op Marktplaats. Ze zijn er van helder- tot donkergroen en paars, gestreept, gestippel gevlekt of zelfs in tijgerprint. De bladeren kunnen langgerekt zijn of juist heel groot en ron dan lijken ze het meest op een olifantsoor. En je hebt ze gelukkig ook in kleinere maten. Deze plant is er eentje om rekening mee te houden.


Een imposante groene kamerplant die geliefd is om zijn bladeren. Een grootse prestatie voor een relatief bescheiden plant. Wil je een plant met spectaculaire bladeren? Ga voor een olifantsoor ! Kunst alocasia olifantsoor plant Groen.


Over deze kamerplant kan u hier alle info terugvinden, in samenwerking met vlam. Op zoek naar iets exotisch en imposants? Blavier, planten zoals jij bent ! Met olifantsoor verandert elk interieur in .

NIEUW - Jungleplant, fraai getekend schildbla ranke stengels, compact, overwinteren als kamerplant. Meer informatie over deze plant. Standplaats Schaduw Half schaduw. Bodem Gemiddeld water nodig.


De plant komt aan zijn naam omdat de grote bladeren lijken op de oren van een olifant. Om olifantsoor te kweken, moeten. Groen in je interieur, brengt je interieur wat meer tot leven.


Tegenwoordig mag je weer grotere groene planten aan je interieur toe te voegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts