dinsdag 10 april 2018

Vergunning overkapping

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een terrasoverkapping. Klik op de PDF afbeelding om te controleren of u een vergunning nodig heeft. Ga terug naar de homepagina.


Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies. Met deze cookies bieden we een .

Heeft u een vergunning nodig voor een overkapping , veranda, terrasoverkapping ? Voor een terras overkapping gelden dezelfde richtlijnen en regels als voor een aanbouw. Om te bekijken of u een vergunning nodig heeft voor uw veranda KLIK HIER. Carport of overkapping vergunningsvrij bouwen mogelijkheden! Een carport of andere overkapping kan vergunningsvrij gebouwd worden.


Dit kan op basis van meerdere artikelen. Artikel bijlage II Bor.

Of artikel van bijlage II Bor. Wilt u een tuinoverkapping laten bouwen? Een gerenommeerd hoveniersbedrijf weet dan of uw overkapping vergunningsvrouw gebouwd kan worden. Een kleine aanpassing in jouw ontwerp, kan er dan voor zorgen dat je veel minder regels en procedures hoeft te doorlopen en overkapping kan . Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen ( voorheen bouwvergunning ) nodig. Soms is geen vergunning nodig ( vergunningvrij).


Of u een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning ) nodig heeft, hangt af van wat u (ver)bouwt. Gebruik de vergunningcheck. Is een architect nodig bij overkappingen ? Alle vragen over architecten, aanvragen en vergunningen bij overkappingen worden hier beantwoordt. In Belgiƫ neem je voor informatie contact op met de stedenbouwkundige dienst van de gemeente.


Ben je op zoek naar een terrasoverkapping? Vul ons offerteformulier in voor een gratis offerte of bezoek onze showroom voor deskundig advies. Heb je nog vragen over een vergunning voor een overkapping. Iedereen verandert wel eens iets aan zijn woning: een aanbouw, een dakkapel, een garage, een nieuwe badkamer.


Maar wanneer mag u zonder vergunning verbouwen en wanneer vraagt u een omgevingsvergunning aan?

In het Besluit omgevingsrecht (Bor) is een groot . Vergunning vrij bouwen in de tuin van blokhut, tuinhuis, Veranda en overkapping Vergunning Blokhut Vergunning Tuinhuis Vergunning Serre Vergunning Veranda. Zie hier wanneer u een vergunning nodig hebt en waar u op moet letten. Wanneer is een vergunning voor een blokhut nodig? Een bijbehorend bouwwerk kan alleen worden gebouwd op het erf dat hoort bij het hoofdgebouw.


Wat kost uitbesteden van vergunningsaanvraag? Om te bouwen of verbouwen, heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Soms hoeft u geen vergunning aan te vragen, bijvoorbeeld voor gewoon onderhoud of het plaatsen van bepaalde antennes, dakkapellen of bijgebouwen aan de achterkant van een woning.


Landelijk is gedetailleerd . Tegenwoordig zie je het steeds vaker een terrasoverkapping of veranda in de tuin waarin je lekker kunt genieten van de lange zomeravonden. Ja dit is mogelijk, mits je je uiteraard aan bepaalde richtlijnen houdt. U kunt de vergunning bij ons aanvragen.


Vergunningsvrij bouwen is van toepassing op eenvoudige bebouwing. Een dakkapel, zonnepanelen, uitbouw of schutting mag u doorgaans zonder vergunning plaatsen. Het bouwen moet namelijk . Zeker als u dat aan de achterzijde van de woning doet.


De bouwplannen hoeven dan zelfs niet te voldoen aan het bestemmingsplan. Mogelijk vallen uw plannen in de categorie vergunningvrije bouwwerken en heeft u voor uw bouwplan geen vergunning voor uw bouwactiviteiten nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts