vrijdag 13 april 2018

Sleedoorn confituur

Sleedoorn : alleen = wrange smaak. Leg ze bevroren in heet water en laat ze een nacht weken). Kook de sleedoorn op, en plet door een zeef. In Seasons vindt u wadrecepten van Janet Frieling. Janet en Hans nemen gasten mee op hun klipper om ze kennis te laten maken met de kruiden en andere goede dingen van het wad.


Wij hebben deze ouderwetse vrucht in de tuin en ik wil er graag iets mee maken.

Ik denk meer aan limonade of taart of iets anders. De sleedoorn in de tuin, als heg, en sleedoornjam, spinselmot. Hartige sleedoorn recepten. Je kan er heerlijke drankjes mee brouwen of een zalig lekkere jam mee maken. In de tuin waar wij nu zijn staan een paar prachtige sleedoornstruiken, die helemaal vol hangen met prachtige paarsblauwe bessen.


Je ziet deze struik ook in Nederland veel langs bosranden en weilanden, maar weinig mensen weten nog van het bestaan van de sleedoorn. Het is een dichte struik met kleine. Afgelopen weekend was ik bij mijn ouders op bezoek en dan gebeurt het af en toe wel eens dat we de kelder induiken om te zien welke lekkere drankjes er nog over zijn van vorige winters. Na uitgebreid proeven waren we het allemaal eens: .

Tomaten confituur maken zelf bereiden recept confituur gelei jam tomaat koken pellen soorten tomaten. Moestuin: Tot midden augustus kunt u nog spinazie, winterrammenas, veldsla, radijsjes, raapstelen,. Pluk de vruchten van de sleedoorn na de eerste nachtvorst of stop de vruchten in de diepvriezer. Dan verdwijnt de wrange smaak). Leg de vruchten in heet water en laat ze een nacht weken.


Rasp de appels en voeg de stukjes toe aan de sleedoornvruchten. Breng de massa aan de kook en laat het . Het was donker van kleur en hartverwarmend. Fruitig en Kruidig tegelijk. Toen ik dat zelfde jaar dan ook in Duitsland was, ging ik natuurlijk op zoek.


Zwaar jobke… er zijn zooooo veel lekkere recepten voor confituur , gelei, marmelade of chutney. Op zoek naar het ideale recept. Eén voordeel heeft u wel, ik heb ze allemaal zelf uitgetest.


Naast de onderstaande recepten, kan u ook nog even . Van veel mensen althans, aangestoken door Edwin Florès. Je weet wel, de man met de paddestoelen kweeksets. De witte bloesems verschijnen voor de bladeren aan de takken en geven nectar af. Ze worden gebruikt om likeur, brandewijn of confituur te .

Maar mijn hobby is het (nog) . De plant verspreidt zich door. Je kan er lekkere confituur , jam, siroop, limonade of wijn van maken. Lekkere confituur sleedoorn recepten te vinden op SOS Recepten.


Voorgerechten, hoofdgerechten en desserts, tips van Piet Huysentruyt, Jeroen Meus en Sergio Herman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts