donderdag 26 april 2018

Onkruidzout grind

Onkruidzout voor grind - Speciaal voor grindpaden. De grotere zoutkorrels blijven langer in het grind voor een langdurige werking. Alleen één groot probleem.


Wanneer niet dagelijks gewandeld wordt over het grindpad dan schiet het onkruid vrolijk overal uit op het grind. Wat is onkruidzout “ grind ”.

De natuurlijke grove mineralen (NaCl) hebben door hun hardheid en structuur de eigenschap om heel langzaam op te lossen. Doordat het steenzout langzaam . Gebruik hiervoor het speciale onkruidzout grind. Dan is anti onkruid zout hiervoor de oplossing. Het anti onkruid zout werkt ook goed tegen mos en om gladde tennisbanen te . Een dikke laag grind zorgt er vervolgens voor dat het onkruid onder het doek in ieder geval weg blijft.


Het strooien van zout zou een oplossing zijn nu kwam ik deze site tegen heeft iemand ervaring met dit produkt en dood het ook gras.

En waar het ons om draait is eigenlijk het gemak en financieel natuurlijk! Zoals je hier het voorbeeld ziet, kan het bij. Het plezier dat je met een grote tuin van tegels en grind als onderhoud maar minuten bezig bent per week is gewoonweg heerlijk.


Een andere methode van onkruid bestrijden zonder chemische middelen is door ( onkruid)zout op de tegels te strooien en dit met een bezem goed te verspreiden tussen de kieren van de tegels. Hier worden onder andere grind en houtsnippers onder gerekend. Anti-worteldoek is een zwart . Strooi zout op een grindpad of oprit in grind en hou hiermee het onkruid in bedwang.


Onkruid zal minder snel kiemen in een zoute omgeving. Ook langs gazonafboordingen kan zout worden gebruikt als barrière tegen onkruid. Met het juiste strooiplan kunt u met behulp van het zout, het hele seizoen vrij van onkruid zijn. Het middel is geschikt voor bestratingen, grind , tegels en tennisbanen. Bij boerderijen met grind of split werd vroeger elke zaterdag geharkt.


Dit is de meest milieuvriendelijk manier om grind en split schoon te houden. Ditzelfde geldt ook voor de bestrating: elke week vegen zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt om te groeien. Rondom bomen en struiken kun je de grond afdekken met grind.


Voor bestrating zoals terras, parkeerterrein en tennisbaan.

Hier vindt u informatie over het gebruik van ons onkruidzout. Stap over op gifvrij onkruidbestrijden. Bestel hiervoor eenvoudig onkruidzout via de webshop. Ardenner split geel: grind m2. Ik heb bij het loonbedrijf een verdelger gehaald en hiermee (een verdunde versie) de tegeles ingespoten, net ald het grind.


Wanneer het om mos gaat dan gebruik ik een goedje (verkrijgbaar bij de Welkoop) waarmee je koeienuiers schoonmaakt. Mos is namelijk een hardnekkig goedje dat zich niet makkelijk laat verdrijven . Dit kan door middel van verantwoord onkruid bestrijden. Neem in ieder geval geen ijzersulfaat tegen het mos op je terras. Daarvan kan je bestrating gaan verkleuren. Zelf gebruik ik op mijn oprit met grind veevoederzout.


Biologisch onkruid bestrijden op verharding en grint. Steenzout van goede kwaliteit in de maat 3-6mm is bij koud leiding. Heeft u misschien een link naar de site waar ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts