maandag 23 april 2018

Palm planten voor buiten

In de tuin kan deze compacte palm zorgen voor een prachtige achtergrond. Gecultiveerde planten zijn te zien in het landschap door heel Zuid-Florida. Deze palm groeit met meerdere stammen (groep) tezamen met veelal als kenmerk dat er enkele stammen ver bovenuit steken. Een opvallende en herkenbare plant die je . Vind buiten palm op Marktplaats.


Voor iedereen een voordeel.

De Trachycarpus fortunei is de meest bekende palmboom in ons land. Bij temperaturen vanaf -graden Celsius wordt aangeraden de wortels en de palm zelf af te dekken. De Phoenix Canariensis palm kan buiten in de tuin, op het balkon of op het terras geplaatst worden. Met genoeg zonlicht zal de palm plant nieuw blad aanmaaken.


Buiten zal de Dadelpalm meer water verbruiken dan . Bemesten van u palm doet u met Osmocote balletjes voor groene planten (dit is langzaam afbrekende meststof) of met gedroogde koemestkorrels. Ook exclusieve bomen en planten behoren tot ons grote online assortiment. Er zullen dus palmbomen zijn die meer winterhard zijn als in de lijst, maar minder populair onder de palmliefhebbers.

Het aanplanten van uw palm in volle grond heeft daarnaast ook een aantal voordelen. Zo zal hij uiteindelijk sneller groeier en groter worden waardoor hij beter tot zijn recht komt. Ook komt het de winterhardheid ten goede. Tevens vraagt een palm in volle grond ook minder verzorging. Dit artikel biedt u een . Bescherm matig winterharde exotische planten bij strenge vorst met een laag stro of takken of pak ze in met speciale folie.


Laat niet winterharde soorten als kuipplant overwinteren op een lichte en vorstvrije plek en zet ze vanaf half mei weer buiten. Voeding Geef alle exoten vanaf mei (vloeibare) mest of nieuwe potgrond. Slechts enkele palmsoorten doorstaan vriestemperaturen van min 15°C. Vooraleer we een palm buiten of in volle grond overwinteren moeten we eerst nagaan welke soort het is, en wat de vorstbestendigheid is. Vele palmsoorten haten het om te worden verplant , en staan dan een tijd stil met de groei.


Wilt u genieten van een mooie palmboom in uw tuin? Budgetplant heeft diverse palmbomen in haar assortiment. De Chinese waaierpalm (Trachycarpus fortunei) kunt u bij ons kopen.


Beide palmen behoren tot de waaierpalmen. Wij verkopen uitstekende palmen tegen zeer scherpe prijzen. De palmen zijn winterhar .

De bladeren van deze palm bestaan meestal uit een lange stengel (petiole) die uit de stam groeit en die aan het eind een min of meer cirkelvormige waaier van. We ontdekken dus dat sommige planten buiten zonder of met weinig hulp overleven, sommigen met een beetje bescherming en anderen moeten een deel of het . Eindelijk een potpalm die zelfs tegen strenge vorst (tot -15° C) bestand is en dus ook in de winter buiten kan blijven! Winterharde palmen in Nederlandse tuin planten is mogelijk, maar ze vragen bescherming in de winter. Er blijkt een grote vraag te zijn naar palmbomen die de winter buiten kunnen overleven. Men kan een keuze maken tussen het plaatsen van een palm in de volle grond of te planten als een kuipplant.


U kunt op onze webshop kiezen uit diverse maten van de Chinese waaierpalm en de Europese dwergpalm. We bieden alleen palmbomen aan van zeer goede kwaliteit en voor een scherpe prijs. Dat komt omdat wij de bomen zelf importeren. Dat doen we met veel tuinplanten die in het buitenland gekweekt worden.


Hybride zaailingen per pakket. Nederlandse benaming: California pal- Oorsprong: zuiden van VS, Mexico: - Standplaats: volle zon tot halfschaduw: - Grondsoort: goed doorlaatbare bode- Winterhardheid: de plant verdraagt korte droge vorst tot ca. C, niet geschikt voor buitenaanplant.


Wel prachtige terrasplant die buiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts