woensdag 15 november 2017

Hertshoorn slap

Ik heb van mijn moeder een hertshoorn gekregen. Hij verliest steeds meer bladeren Langer geleden al. Nu na de erg warme zomer laat hij zijn bladeren hangen, de rest voelen erg slap aan alsof hij niet voldoende vocht heeft gekregen.


De zand was vochtig genoeg naar mijn inziens. Deze omstandigheden zijn nauwelijks te kopiëren in onze droge, verwarmde woonkamers, maar met een beetje kunst en vliegwerk en wat groen in de vingers kom je een heel eind.

Allereerst de bruine komvormige bladeren bij de basis. Daarna is hij een tijdje uit de mode geraakt maar nu is hij weer geliefd en krijgt hij terug een verdiende plaats in de huiskamer. Deze varen past in elk interieur, van vintage tot modern en strak. Dit zijn de enige planten die bij mij overleven Als ze water nodig hebben, hangen ze slap en denk je dat ze er niet meer bovenop komen.


Geef ze een slok water en uur later staat alles weer fris rechtop. Varen als kamerplant, Dryopteris filix-mas Mannetjesvaren Dryopteris remota Bosvaren Athyrium filix-femina Wijfjesvaren Osmunda regalis Koningsvaren, Keizersvaren Asplenium scolopendrium Tongvaren Asplenium trichomanes Steenbreekvaren Blechnum spicant Dubbelloof varen Matteuccia struthiopteris Bekervaren . Ik heb al jaren een hertshoorn die het prachtig doet.

Nu is hij opeens slap gaan hangen. Wel heb ik hem een paar maanden geleden wat plantenvoeding gegeven. De bladeren zijn nog steeds mooi groen en het lijkt ook alsof er weer nieuwe . Ter genezing van den steek van vergiftige vliegen of . Het plantje geeft een reactie zodra deze wordt aangeraakt en daardoor zullen de bladeren bewegen. Biophytum sensitivum betekent een gevoelige levende plant.


Tegen de avond zullen de bladeren ook wat slap gaan hangen. In de Oosterse cultuur wordt de plant veelvuldig gebruikt in de kruidengeneeskunde tegen . Zijn de knoppen geel en droog? De knoppen worden geel en drogen uit als de plant te donker staat. Fruit in de buurt van de plant produceert ethyleen en daardoor ontstaat knopval.


Heeft u slappe bladeren? De drank moet g schikt zyn na de gesteldheid des lyders, indien hy redelyk by kragten en goedsmoeds is, moet men hem slappe dranken geeven, gelyk slap brood water, aftrekzel van citroenkrui of het volgend afkooksel. Men neeme twee oncen geschaafde hertshoorn en dezelfde hoeveelheid salsaparille, . Op een koelere plaats zetten.

Te koude standplaats waardoor de wortels schade kunnen oplopen. Bladeren vallen af of verschrompelen,. Te sterke wisseling van temperatuur. De hertshoorn die groeide op de boom, was ook heel bijzonder.


We zijn nog lang niet uitgekeken in de omgeving! Dekselrand rechts en manchet rechts ingeslagen keur V in contour voor importwaar. Bijbehorende steel van hertshoorn met slap met hertshoorn kralen en mondstuk van barnsteen. Hertshoorn groeit op boom. Transfer geplaatst tussen in reliëf uitgevoerde takken van eikenbladeren met eikeltjes, door een strik samengebonden.


Ketel achterzijde transfer KAISER WILHELM II. Oorspronkelijke montage met zwarte hoornen zak en weichselhouten steel met hoornen eindstuk met schijf hertshoorn , slap en knopenmondstuk. De tuin is, na de eerste dooi aanval, verandert in een enorme kledderboel met sneeuwresten en slappe plantenresten.


Alles bij elkaar geeft het een. Vergelijk een ruim assortiment voor uw hon kat, paard of ander huisdier en kies de beste aanbieding! Bestel direct online voor de laagste prijs!


Koffieplanten, maar die krijgen steeds te weinig water van me (keer per week is te weinig - ik vergeet het gewoon) en hangen héél erg snel slap. Maar één plant op de kast blijft al heel lang groen, het is geloof ik een hertshoorn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts