woensdag 8 november 2017

Hyacinten uitgebloeid

Je hyacint is uitgebloeid. Hoe geniet je meer dan keer van de hyacinten bol. Uitgebloeide bloembollen hoeven niet de prullenbak in.


Voorjaarsbollen, zoals narcissen, blauwe druifjes en hyacinten , die uitgebloeid zijn doen het nog eens! Bloembollen: Januari: Controleer vorstgevoelige bollen, knollen in de winterberging. Haal aangetaste, beschimmelde of rottende bollen weg.

Als regel geldt dat gecultiveerde soorten, waaronder de meeste tulpen en hyacinten , na het afsterven van het loof het beste uit de tuin kunnen worden gehaald. Hyacinten , krokusjes , narcissen en tulpen kunt. Als je een gemakkelijk te onderhouden kamerplant zoekt, de hyacint is er één. De hoeveelheid water die je hem moet geven, is afhankelijk van de temperatuur in huis.


Wat als de Hyacint uitgebloeid is? Ik heb een aantal uitgebloeide hyacinten. Kan ik die bollen bewaren en in het voorjaar weer in een pot zetten? Zo ja, hoe bewaar ik ze dan?


Een deel daarvan snijdt ik als snijbloemen voor in de woonkamer in een vaas.

Het andere deel wil ik gewoon in de tuin laten staan voor wat kleur en bloemenpracht. Na verloop van tijd zijn de bloemen echter uitgebloed en . Knip het loof niet af, het sterft vanzelf af. Volgend jaar komen ze rond de gebruikelijke tijd boven en zullen ze ook gaan bloeien. Dit kun je heel goed doen met blauwe druifjes, narcissen en hyacinten.


Maar wacht er niet te lang mee. Als je de uitgebloeide bollen te lang binnen laat staan, dan drogen ze uit. Binnenshuis kunt u al genieten van de lente vanaf de maand december met bijvoorbeeld hyacinten. Bij hyacinten de potgrond goed vochtig houden en vlak voor de bloei minder water geven. Het is verstandig om uitgebloeide bloemen eraf te knippen, zo wordt alle energie in de bol opgeslagen.


Na het succes van het kerstbomenasiel is Oegstgeest nog een botanische opvang rijker. Biodiversiteitstuin Vrij Groen is daar nu gestart met een bloembollenasiel. Video Download 3GP, MP HD MP And Watch uitgebloeide hyacinten Video.


Deze vrolijke met bloemen en vlinders bedrukte koffiekopjes zijn speciaal voor Bakker ontworpen en exclusief bij Bakker verkrijgbaar! Beplant ze met de bijgeleverde hyacinten bollen voor een echt anders dan anders effect! Met deze originele combinatie verrast u familie en vrienden.


En zijn de hyacinten uitgebloeid ? Heerlijk, al die bloeiende planten in je tuin.

Tuinvlogger Loes vertelt je waarom. De hyacinten zijn uitgebloeid en vormen vruchten. Witte rapunzel, boswederik, daslook, Lievevrouwbedstro en dalkruid zijn nog enkele voorjaarsbloeiers die bloeien.


Langs de oevers van de vijver bloeit gele lis. Op een aantal bomen zijn de eerste gallen te vinden. Op de bovenzijde van de bladeren van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts