woensdag 29 november 2017

Bolacacia groeit niet

Nadat uw keuze is gevallen op een BolAcacia is de rest vrij eenvoudig, de mooie bolvorm groeit op vrijwel alle gronden en geeft weinig problemen bij de aanplant. Foto lang gesnoeide bolacacia. Zoals eerder aangehaald is snoeien eigenlijk dus niet echt nodig. Dus hoe kort, hoe vaak en wanneer?


Ze hebben een natuurlijk drang tot groot groeien. Andere bomen worden niet echt groot, of het is door snoeien goed mogelijk ze op maat te houden.

De meeste van de bolvormen zijn veredelingen. In het wild komen bolvormen eigenlijk niet voor. Alomtegenwoordig en algemeen geliefde bolboom. Deze plant bestaat uit een bolronde heester die op een onderstam wordt geënt.


De bomen groeien , indien niet gesnoei uit tot een brede parasolvormige boom maar bijna alle eigenaars. Indien de boom niet gesnoeid wordt kan de boom een hoogte. De bolacacia heeft een smal en klein groen blad welke de boom in de winter verliest.


Deze bolacacia kan een hoogte bereiken van tot meter (incl. stamhoogte). Door deze soort bol-boom jaarlijks te snoeien houdt u de kroon compact.

Het is niet jaarlijks noodzakelijk om te snoeien, dus kijk . Een bolacacia kan goed aangeplant worden in een kleine tuin want hij neemt niet veel ruimte in beslag. Als je deze boom regelmatig snoeit, dan zal de omvang van de kroon niet breder worden dan meter. In mei verschijnt het jonge blad . Hier volgt een top tien van mythen van het onderhoud van bomen. Mythe : Wanneer je een boom plant, moet je hem goed vastzetten met hoge palen en diep genoeg in de grond zetten om er zeker van te zijn ie niet uitwaait, dat hij een stabiel wortelsysteem en een sterke stronk kunnen groeien.


De overgebleven takken zullen kort daarna massaal uitlopen met jonge scheuten, om zo weer tot een mooie bolvorm te groeien. Mag regelmatig geknot worden, maar sla af en toe een jaar over, dat is beter voor de boom. Bladhoudend in de winter, nee.


Extra informatie, Decoratief bla bloeit niet. Latijnse naam, Robinia Pseudoacacia . Robinia pseudoacacia Umbraculifera) is een kleine boom met een kogelronde vorm en mooi fijn geveerd bla door de boom jaarlijks half maart te snoeien blijft de kroon mooi compact. Als je de bolacacia niet snoeit kan deze zich langzaam ontwikkelen tot een grillige boomvorm tot meter hoog. Jonge planten groeien eerst snel maar op oudere leeftijd is de groei matig en vormt een vrijstaande boom met een korte en stevige stam die zich spoedig in enkele. Groeit niet op gronden met een vaste en ondoordringbare laag, zure grond of hoge waterstand.


Kleine boom met een kogelronde kroon tot - m hoog en breed. Door jaarlijkse snoei blijft de kroon compact. Wordt er niet geknot dan vormt de boom na jaren.


Een heel enkele keer gaat het snoeien fout en loopt de boom niet meer uit, deze kans is het grootst als de boom niet ieder jaar wordt gesnoeit.

Ik snoei de bolacacia zelf altijd elk jaar in maart. Takken die naar binnen groeien kunt u ook weghalen. Bolacacia is geschikt voor tuinen groot of klein.


Bij regelmatige snoei (een keer per jaar) houdt u de boom beter in balans en reageert deze ook niet met extreme groeispurten. De boom loopt laat uit en houd het blad dan ook lang in de herfst. Geschikt voor klei- en zandgron maar groeit het best op lichte kalkrijke grond.


Niet alle maten zijn direct op voorraad. Als u het direct wilt ophalen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts