woensdag 22 november 2017

Dadelpalm winterhard

Verdraagt hitte prima, is een makkelijke palm. Qua winterhardheid is de dadelpalm gemiddeld winterhard : -9°C. Dit blijft min of meer gelijk voor alle palmen van dezelfde soort.


Zaden van europese exemplaren zijn wel iets meer gewend maar héél veel verschil zal het ook niet maken. Bovendien zijn zaailingen altijd gevoeliger dan volwassen .

Hoe groeit een palm eigenlijk, Wordt de stam dikker. Deze palm verdraagt kou maar dan wel bij drogere lucht en grond. Wel pas als de stam groot genoeg is.


De dadelpalm geeft een echt vakantiegevoel. Ten onrechte wordt hij wel eens als winterhard aangeboden, maar meer dan graden vorst verdraagt deze palm niet. De canarische dadelpalm is een sterke, niet winterharde potplant. Dit is het jonge stadium, pas na jaar.


Een canarische dadelpalm is uit het zaad te kweken, maar dat mislukt wel vaak.

Laat de zaden ieder in een potje uitkomen, doe geen zaden bij elkaar, gebruik hoge smalle potten, de penwortel . Hij behoort tot de plantenfamilie van Araceae. Het mooie aan deze palm is zijn stoere stam wanneer hij een goede hoogte heeft behaald. De meeste soorten komen van nature voor in de tropen en subtropen. Helaas is deze palm matig tot niet winterhard en kan hij in Nederland bijna nooit overleven in de volle grond.


Door zijn bijzonder snelle groei is het wel één van de goedkoopste palmsoorten om aan te schaffen. Doordat het erg vochtig is kan een zg vorstbestendige palm toch nog het loodje leggen. Inmiddels zijn er al veel ervaringen met palmen in ons winterklimaat, deze ervaringen . Net als andere palmen is deze plant niet moeilijk in het onderhou het enige wat hij nodig heeft is veel water. Hij is oorspronkelijk uit Noord-Afrika maar de exacte locatie is onbekend.


Deze palmboom is winterhard tot in USDA zone maar enkel in heel droge klimaten. Vochtige winters in België en Nederland . Phoenix dactylifera of dadelpalm wordt al zeker 5. Ook exclusieve bomen en planten behoren tot ons grote online assortiment. Wilt u meer weten over: verzorging palmbomen?


Omdat de gevoelstemperatuur vaak lager kan uitkomen, raden wij u aan uw palmboom in te pakken bij temperaturen van -graden.

Als uw palm in de volle grond staat, raden wij u aan als volgt . Palmboom Trachycarpus Fortunei. Winterharde palmboom kopen! De dwergpalm kan in de tuin worden gehouden, zolang je hem in de winter beschermt tegen sneeuw en vrieskou. De bladkleur en hoogte kunnen sterk . Canariënsis staat voor de Canarische. In de zomer moet de palm twee keer per week water krijgen.


In de winter hoeft dit slechts één keer per twee weken. Alleen bij langdurige strenge vorst of vrieskou raden we u aan . Wij zijn tegemoet gekomen aan de wensen van onze klanten met winterharde palmen zoals de Windmill palm , Trachycarpus wagnerianus, de Chusan palm , Trachycarpus fortunei en de schitterende Kalamuni palm , Trachycarpus takil. Onze klanten komen uit heel Europa, van het hoge Noorden, in Noorwegen en Finlan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts