woensdag 15 november 2017

Gazon onderhoud onkruid

Ook trekken deze bloemen bijen aan, wat minder prettig kan zijn als er kinderen op het gazon spelen. Dit scheelt veel gazon onderhoud als het eenmaal te . Niets lastiger dan onkruid in gazon. Ontdek hoe ook jij binnenkort geniet van een onkruidvrije grasmat! Er bestaat geen enkel product dat wild gras doodt en goed gras spaart.


Voorkom wild gras door je gazon goed te onderhouden.

Als er toch wild gras in je gazon verschijnt, bestrijd het dan plaatselijk en heel doelgericht met een totale onkruidbestrijder zonder nawerking. Let op: dergelijk middel vernietigt ook het goede gras. Als je het gazon maait, sta er dan ook even bij stil dat je het niet te kort mag maaien. Voordat een toelating wordt afgegeven wordt stil gestaan bij het risico voor kinderen en huisdieren.


Zuurstof is belangrijk voor een rijk bodemleven en een snel herstel van uw gazon. Onkruidbestrijdingsmiddelen kunnen de verdeling van suikers in de planten . Voor het onderhoud kunt u stappen tot en met gedurende het tuinseizoen . Last van onkruid en mos in je gazon ?

Met de producten van het huismerk, maar ook met producten van ECOstyle, Bayer Garden, DCM of Pokon bestrijd je mos en onkruid snel en effectief. Zo heb je binnen de kortste tijd weer een groen, sterk en dicht gazon. De grootste fout is dat het gras te kort wordt afgereden (met kale plekken en de groei van mos en onkruid tot gevolg). De meeste grassoorten worden het best afgemaaid op 4cm. Zeker in het voorjaar mag je niet korter maaien, omdat de grasplantjes dan nieuwe wortels en scheuten ontwikkelen.


Kan ik tegelijk mijn gazon bemesten én mos én onkruid aanpakken? Een nieuw gezaaide gazon. De uitdaging voor elke tuinliefhebber is een donkergroen gazon zonder mos en onkruid.


Wanneer de grassprietjes in uw gazon verdrongen worden door mos én onkruid , moet u uw toevlucht nemen tot een perfect uitgebalanceerd middel met een milde . Heel wat onkruiden ontwikkelen zich in het gazon vlak tegen de grond en ontsnappen zo aan het maaien. Bekend zijn klaver, paardebloem, weegbree, madeliefje, ooievaarsbek, kruipende boterbloem,. Vanaf mei kan een chemisch onkruidbestrijding perfect worden uitgevoerd met de producten Dinet Garden.


Bemesten, of voeden, is een werk van alle seizoenen. Regelmatig gazononderhoud voorkomt problemen en maakt je grasmat minder gevoelig voor mos, onkruid , schimmels en ziekten. Daarom is het belangrijk om je gazon te maaien, te bemesten en te bekalken.


Hierna vind je een aantal aanbeveling en tips . Het gazon is een van de meest besproken tuinonderdelen.

Velen heben de moed opgegeven om mos en onkruid de baas te worden. Wacht met het bestrijden van hardnekkig onkruid , zoals klaver, weegbree of paardenbloem tot na de zesde maaibeurt. Gebruik dan een specifiek product om te behandelen en contacteer ons even.


Wilde grassen steekt u best meteen manueel uit want dit is zeer moeilijk tot niet te behandelen nadien. Wat te doen tegen hardnekkig onkruid in je gazon ? Blijf je ondanks goed onderhoud van je gazon en de juiste maaihoogte toch last houden van onkruid ? Overweeg dan om een (ecologisch) onkruidbestrijdingsmiddel voor gazons te gebruiken. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.


Aenean commodo ligula eget dolor. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Onkruid bestrijden, is het meest lastige klusje van gazon onderhoud.


Vooral bij oude gazons is onkruid hardnekkig. Onkruid zoals paardebloemen, madeliefjes en klaver wordt verspreid door de wind. Helaas groeit het meeste onkruid sneller dan gras.


Wij raden u aan onkruid direct te bestrijden. Nu het gazon weer volop groeit is het tijd om onkruiden en mos te bestrijden en kale plekken te herstellen. Vergeet ook niet te bemesten nu je met elke maaibeurt veel voedingsstoffen uit je gazon verwijderd. In gazons van minimaal één jaar oud kan een specialistisch onkruidbestrijdingsmiddel je helpen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts