dinsdag 14 februari 2017

Tuinmuurtje stucen

In deze aflevering zie je hoe je een buitenmuur moet stucen. Iedereen denkt dat het lastig is om zelf een ruwe muur mooi glad te stuccen. Wil je zelf buitenmuur stucen ? Probleem bij een buitenmuur stucen (ook wel stuken) was altijd optrekkend vocht en het loslaten van het stucwerk.


Welke stucmortel heeft hij daarvoor gebruikt? Wij willen zelf een tuinmuur van kalkzandsteen stucen.

Kunnen wij daarvoor dezelde stucmortel . Graag ga ik mijn stadstuin opknappen welke uit verschillende plaatstejs en paadjes bestaat. Links en rechts zijn er allerlei erfscheidingsmuren bestaande. Type klus: Stucwerk buiten. Geschatte aantal m2: 15.


Materiaal verzorgd door: In overleg met de vakman. Eerste werkdag: De opdrachtgever is flexibel . Wij stucen u muur tegen de laagste prijs per m2.

Lees hier alles over een muur stucen , de kosten,en de verschillende soorten stucwerk. Het is ín, mooi en makkelijk zelf uit te voeren: een laagje kalei kan een oude tuinmuur of verweerde gevelsteen helemaal terug opfleuren. Kalei bestaat al honderden jaren en werd vroeger voornamelijk gebruikt voor diverse technische doeleinden: . Maar ik help je op weg met deze duidelijke instructievideo.


Hierin laat klusser Theo stap-voor-stap zien hoe hij een kleine stucklus aanpakt. En wil je de stappen daarna nog eens rustig nalezen? Ik heb ze nog eens voor je op een rij gezet in het stappenplan hieronder. Zelf een muur stucen , goedkoper dan een stukadoor.


Je kunt ook zelf een muur stucen. Met de juiste gereedschappen en materialen kun je strak pleisterwerk krijgen. Als je zelf gaat stuken dan ben je ongeveer één derde van de prijs van . Het is mogelijk om de onbewerkte muur direct met een verflaag te bedekken, maar je kunt de muur natuurlijk ook eerst stucen of kaleiën, om een ander soort. Een paar gaten vullen of een muurtje metselen, we kennen het allemaal wel, maar met het bewerken van een totale muur met cement kun je alle kanten op!


Tuinmuurtje stuken ( stucen )? Het grootste probleem bij stucwerk is dat het er na één winter vaak weer afvalt. Met GardenTS designmortel TM is dat voorgoed voorbij. Wander van Laar shared a link.

Designmortel (Stukadoorsmortel). Je wilt natuurlijk niet dat de tuinmuur binnen enkele maanden gaat scheuren of afbrokkelen na het stucen. Zorg daarom altijd voor hoogstaande mortel van een . Deze pin is ontdekt door Ellen Boele. Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Na het metselen kan er eventueel nog gekozen voor speciale afwerkingen.


Denk bijvoorbeeld aan het maken van speciale voegen zoals een snijvoeg of stootvoeg. Geef uw buitenmuren een metamorfose door ze te stucen. Nieuwsgierig naar meer informatie en de prijzen voor het stucen van uw buitenmuur?


Bekijk dit stappenplan van GAMMA en lees hoe je jouw doe het zelf ideeën makkelijker kunt realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts