woensdag 8 februari 2017

Vaste planten voor vlindertuin

Zet vaste planten vlak bij het terras om de vlinders daar te laten genieten van de geur en nectar. Plant dan een variatie aan bloeiende vaste planten in de tuin. Voorjaarsbloeiers zoals Aubrieta, judaspenning (Lunaria) en kruipend zenegroen (Ajuga reptans) mogen in een vlindertuin niet ontbreken. Verbena is een aanvulling op jouw vlindertuin.


Hesperis matronalis of damastbloem is een langbloeiende vaste plant met lilakleurige bloemen. In deze gebieden groeit .

Zou jij een vlindertuin willen aanleggen? Wanneer je hierin water giet , houdt het bord dit water vast en blijft het zand veel langer vochtig, zelfs in de volle zon. Hou je ook zo van vlinders? Kies en plant voedselbronnen voor vlinders.


Planten die het erg goed doen zijn bijvoorbeeld de vlinderstruik, zonnehoe salvia, . Gebruik zomerbloeiende ( vaste ) planten die bloeien tot in de herfst of tot bij de eerste najaarsvorst (eind oktober-begin november). Tuinadvies van tuinkrant. Buddleia, goudsbloem, zinnia, salvia en .

Dit vlindertuin borderpakket is voor u samengesteld met mooie, populaire soorten vaste planten. Al deze planten trekken veel vlinders, bijen en hommels aan en bloeien de hele zomer met prachtige kleuren en heerlijke geuren. Heb je een zonnige tuin? Voor de meeste vaste planten is een zonnige tuin namelijk perfect. Er zijn talloze soorten waarmee je de mooiste combinaties maakt.


Op zoek naar plekken om voedsel te vinden, komen ze regelmatig in onze tuin terecht. Met wat slimme aanpassingen maakt u uw tuin vlindervriendelijk. Wat hebben vlinders nodig.


Vlindervriendelijk tuinieren. Na jaar zoeken en experimenteren heeft De vlindertuin zijn plaats gevonden in het ware doolhof der vaste planten en je mag er zeker van zijn : geen enkel plantengeslacht is zo boeiend en kan ons zo verrassen. Het aanbod van vaste planten en siergrassen op de markt is enorm en soms lijkt het of er . Sedum spectabile (hemelsleutel) deze vaste plant bloeit in de nazomer in lilaroze, wit of donkerrood. Aster is een vaste plant met mooie nazomerbloei, vooral violetpaars.


Eupatorium purpureum (leverkruid) winterharde, hoge vaste plant met vleeskleurige bloemen in schermen. Tips voor een vlindertuin. Met de juiste planten kan je het vlinderbezoek aan je tuin flink stimuleren.


Meestal gaat het om de nectar in de.

Bent u ook zo dol op vlinders? De planten in deze vierkante meter bloeien in de zomer, wanneer vlinders op zoek zijn naar nectar. Met deze vierkante meter vlindertuin lokt u ze naar uw tuin. En omdat dit vaste planten zijn, kunt u lang van dit tuintje genieten. U heeft slechts vierkante meter nodig om uw tuin om te toveren . Komend weekend: en augustus.


Vooral te danken aan de al aanwezige struiken en bomen achter de vaste plantenborder én de ligging op het zuiden. In het oog springen de aparte soorten ( vaste ) planten en er zijn heel veel bloeiende planten in potten en hanging baskets. Een ecologische bijen en vlindertuin waarbij een combinatie van vaste planten en zaadmengsels is gebruikt om een ware bloemenzee te vormen.


Voor meer informatie over planten voor een bijen- en vlindertuin kunt u bovenaan naar het menu ''bijen- en vlinderplanten '' gaan. De beplanting is gekozen om voeding . Een bijen- en vlindertuin staat het liefst op het zuiden, zodat voldoende zonlicht de planten bereikt. Klavers halen stikstof uit de lucht en zetten deze vast in de grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts