woensdag 1 februari 2017

Knotwilgen snoeien gratis

Heb je knotbomen of houtkanten die moeten worden gekapt, maar kom je daar zelf niet (meer) toe, dan kan onze Houtlandse knotploeg voor de oplossing zorgen. De Houtlandse knotploeg bestaat uit verschillende teams die je bomen knotten in ruil voor het hout. Knotbomenrij Houtlandse Knotploeg Geknotte Wilgen.


Eén van de meest beeldbepalende bomen in het Nederlandse landschap is de knotwilg. Je moet een knotwilg snoeien om hem zo mooi te krijgen en te houden.

Geen idee wat u moet aanvangen met die te ver uitgegroeide knotwilgen in de tuin? De pas opgeleide houtzoekers komen uw bomen gratis knotten, in ruil voor. Heb je waardevolle knotbomen die dringend moeten onderhouden worden?


Het Regionaal Landschap komt gratis deze bommen knotten in ruil voor het brandhout. Wilgen als mooie en nuttige bomen ook voor in de siertuin. Grillig van vorm, soms laag bij de grond als kleine mannetjes, dan hoog en groot, knoestig en krode knotwilg siert het Nederlandse polderlandschap.


Het is er een zodanig vertrouwde verschijning, dat het niet snel in je opkomt, dat deze boom ook in . Wij zijn je van dienst bij het knotten van knotwilgen.

Uiteraard beschikken wij over de juiste gereedschappen om deze werkzaamheden professioneel voor je te kunnen . Laat het ons weten en binnen de kortste keren komt de knotploeg bij je langs. In ruil voor zijn inzet krijgt de vrijwilliger wel het brandhout mee. Traditioneel werden knotbomen in rijen aangeplant . Onze houtzoekers komen jouw knotbomen gratis knotten in ruil voor het brandhout.


Het takhout van knotbomen (vooral knotwilgen ) gebruikten mensen vroeger als brandhout en geriefhout (zoals stelen). Mocht u belang hebben bij wilgentenen dan hoor ik het graag! Graag in een straal van ong. Koop of Verkoop snoeien boom op Marktplaats. Gratis kerstbomen voor tuin heg of erfbeplanting.


Kerstbomen in de maten tot meter. Cm tot 5cm kan ophalen voor . Zelf uithalen en ophalen. Tegen het einde van de winter is de beste tijd voor het snoeien van de knotwilg. Hier lees je hoe je dat moet doen inclusief leuke video met Arjan Postma.


U heeft waardevolle knotbomen.

Voorwaarden: het moet gaan over knotbomen (geen treurwilgen , fruitbomen, Italiaanse populieren, algemene snoeiwerken in tuinen,…), de takken moeten dik genoeg zijn. De voorbije jaren werden zo honderden knotwilgen geknot! Alle informatie en het . Ze vormen een thuishaven voor steenuiltjes en andere vogels, insecten en planten. Om te voorkomen dat de bomen openscheuren en afsterven, . Let er ook op dat de (dikke)onderkant van de staak in de grond moet. Gezien de kans op vorst is de periode van eind februari tot en met eind maart het meest ideaal.


Een groep van geoefende knotters komt dan jouw knotbomen gratis knotten in ruil voor het brandhout. Anderzijds leveren de oude knotwilgen met spleten en gaten de grootste biodiversiteitswinst op. Zo broeden de meeste steenuilen in de holen van dergelijke oude knotwilgen. In het eerste jaar kunnen er aan de stek uit alle ogen twijgjes te voorschijn komen, ook op de stam.


Snoei die weg in de zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts