maandag 13 februari 2017

Polyscias verliest bladeren

Spring naar Verkleurde bladeren - Vallende bladeren. De plant vindt zijn oorsprong in Afrika en Azie en komt veel voor rond de Stille zee. Deze binnenplanten hebben mooi groen, geel of wit blad. Hij staat al jaar in een hoek van de woonkamer. Sinds enkele weken gaat het mis.


De jonge scheuten verdorren en alle bladeren vallen af. Weet iemand wat de reden kan zijn dat mijn polyscias fabian al zijn blad verliest ? Kan dit te maken hebben met vloerverwarming? Ik vind dit een goed bericht. Dan zit er teveel kalk in het water. Hier is deze plant extra gevoelig voor.


Gebruik als het mogelijk is regenwater of anders een ontkalkingsmiddel in het water. Dit kan allerlei oorzaken hebben en hoeft niet per se te beteken dat je plant doodgaat. Ga dan ook niet halsoverkop extra water geven of de plant verplaatsen, kijk hieronder even rustig wat waarschijnlijk de oorzaak is van de verandering in het blad van je plant . Hij maakt ook nieuw blad aan maar dat weegt niet op tegen het bladverlies. Onze polyscias van bijna meter verliest sinds we hem hebben elke dag wel meerdere bladeren.


Combinatie van teveel water gekregen door de buren (aarde is na een week nog vochtig) plus bijna weken geen verwarming . Sterke kamerplant met glanzend groene bladeren. Oorspronkelijk afkomstig van de Polynesische eilanden tot aan India en Zuid-Amerika. Deze plant geeft sfeer in de woonkamer! Door te zorgen voor de juiste groeiomstandigheden kunnen veel problemen worden voorkomen.


PROBLEEM OORZAAK Bont gekleurde bladeren worden groen Te. Het leek zo goed te gaan met je plant, maar nu heeft 'ie ineens gele bladeren. De grote ronde bladeren met gaten erin zijn het unieke kenmerk van de Monstera. Polyscias staat graag op een lichte pek zonder direct zonlicht. Hij heeft mooie ronde blaadjes en een houten stam waardoor hij de uitstraling van een boomje heeft.


Het is een tropische, grote klimmer met. Voor het echte Urban Jungle . Bruine puntjes, gele bladeren of gewoon slap en flets? Sommige planten laten bijvoorbeeld hun bladeren hangen als ze water nodig hebben.


Verliest je kamerplant zijn bladeren ? Je plant krijgt te weinig licht. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Vooral in de donkere wintermaanden is dat vaak een . Soms krijgen ze echter last van gele bladeren. Wat kan de oorzaak zijn?


Te veel of te weinig water? Palmen houden van redelijk wat water, deze moeten namelijk altijd in een vochtige grond staan. Daarnaast zijn plamen fan van het licht, maar direct zonlicht kan beter worden vermeden.


Door te veel zon of te veel water kunnen de bladeren geel worden en hierdoor verliest de plant zijn mooi uitstraling. Geef ze niet te veel water, zodat de potgrond tussentijds kan opdrogen. Luizen en andere plaaginsecten zuigen aan de plant om voedingsstoffen binnen te krijgen. Ze groeien dankzij de eiwitten uit plantensappen.


De kamerplant krijgt hierdoor verkleurde of misvormde bladeren en . Het verfrissende blad is goed voor de luchtwegen en lekker in de sauna. En natuurlijk is de eucalyptus een beauty voor in huis! De van oorsprong Australische prachtplant heeft azuurblauwe bladeren , die hij in de winter niet verliest. De snelgroeiende eucalyptusbomen worden in tropische en subtropische landen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts