maandag 27 februari 2017

Venusschoentje uitgebloeid

Na de bloei: Snij de bloemstengel, als deze uitgebloeid is, helemaal onderaan de stengel af. Vanuit een nieuwe scheut. Sommige mensen kunnen het uiterlijk van de bloemen van de Paphiopedilum, in het Nederlands vrouwenschoentje of ook wel venusschoentje genoem niet zo waarderen, anderen des te meer.


Als het vrouwenschoentje is uitgebloeid , dan kunt u de bloeistengel onderaan uit de plant knippen. De steel is inmiddels har uitgedroogt en bruin geworden, van de bloem zie niet meer veel dan een opgeschrompeld iets.

Het enige waar ik wel eensgezindheid over lees is dat als de Paphiopedilum is uitgebloeid dat je hem helemaal onderaan de stengel moet afknippen dan. Is er iemand die mij enkele tips kan geven hoe ik best mijn nieuwe aanwinst kan verzorgen aub? Groetjes Anneke die nu iets . Bloei, uitgebloeid , nieuwe bloei. De orchidee bloeit vaak meer dan twee maanden.


Het loont dus de moeite om een uitgebloeide orchidee tot nieuwe bloei te verleiden. Daarvoor knip je de stengel.

Maar er zijn talloze varianten, zoals de tijgerorchidee, de viooltjesorchidee en het venusschoentje. Ongelooflijk genoeg, zijn . Wat moet u doen als uw orchidee is uitgebloeid ? Een Phalaenopsis kan ongeveer tot maanden bloeien, is uw plant uitgebloeid en de steel is nog groen dan kunt u hem boven het derde oog afknippen. Hoe ziet u wat het derde oog is? Langs de steel zitten een soort schutblaadjes dit worden ogen genoemd.


Phalaenopsis orchidee soorten en eigenschappen van een mooie lang bloeiende kamerplant. De meest gekochte orchidee. Dit venusschoentje (Paphiopedilum sp.) is een prachtige hybride.


Het is een leuk blikvanger die overal kan staan zolang er geen directe zon op het blad schijnt. Geef uw kamer meer uitstraling met deze prachtige orchidee! Een plantenscheut levert één bloemtak met één bloem, daarna wordt een nieuwe scheut gemaakt.


Daarnaast kunnen er uitgebloeide bloemen aan de plant zitten of kan er knopval of knopverdroging zijn opgetreden. PaphiopediluHet venusschoentje is een van de klassiekers in het orchideeënassortiment. Wanneer de plant is uitgebloeid kunnen de uitgebloeide takken afgeknipt worden net boven de aarde.


Je kunt de stengel verwijderen van uitgebloeide bloemen.

Knip hierbij de stengel 12mm beneden de uitgebloeide bloem af. Snij verder alle dode bladeren en oude bloemstengels. Vliegen worden aangetrokken door heerlijke geuren en . De bloemen moeten er goed fris uitzien, uitgebloeide bloemen mogen niet voorkomen en er moeten voldoende knoppen aanwezig zijn die ervoor zorgen dat je nog lang van je aankoop kunt genieten.


Als de orchidee is uitgebloeid , kun je deze opnieuw in bloei laten komen. Knip de tak boven het tweede oog (verdikking van de tak) af en zet de plant vervolgens op een koele en lichte plek. Geef hem één keer per twee weken water. Voor een optimaal resultaat kun je één keer per maand een dopje Pokon of Culvita . Venusschoentjes hebben veel schaduw nodig en gedijen daarom het best op het noorden. Veel gestelde vragen door beginners.


Waar snij ik de bloemstengel af wanneer de plant is uitgebloeid ? Wanneer de meeste orchideeën zijn uitgebloeid , moeten we de bloemstengel aan de basis afsnijden met een. Zij hebben ook attraktief blad en zullen herbloeien. Paphiopedilums worden ook wel eens venusschoentjes genoemd (in het Engels ladyslipper of slipper orchi en in het Duits Frauenschuh). Het is heel goed mogelijk dat op dit punt uw orchidee weer uitschiet.


Als de steel verdroogd is kunt u deze het beste geheel afknippen. Zet de plant ongeveer graden . Orchideeën met wolluist kunnen behandeld worden met een speciaal, biologisch bestrijdingsmiddel dat u oplost in water. Opnieuw in bloei krijgen van de orchidee: Een phalaenopsis orchidee kan tot maanden bloeien. Is uw orchidee uitgebloeid en de steel nog groen?


Dan kunt u hem boven het derde oog afknoppen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts