vrijdag 3 februari 2017

Gras gazon aanleggen

Wij vertellen je hoe je een gazon aanlegt. Of je nu voor vierkant, rechthoekig of een creatieve vorm gaat. In de zomer lekker met je blote voeten in het gras , hmm. Naast een vierkant of rechthoekig gazon aanleggen , kun je nog veel meer creatieve vormen maken met gras.


Denk er ook eens aan om kantopsluitingen te gebruiken om de vorm van je gazon te behouden.

Hieronder vind je een aantal leuke ideeën voor je gazon. Het voorjaar is ook een ideale periode voor de aanleg van een nieuw gazon. Het jonge gras groeit op dat moment optimaal, het wortelt gemakkelijker en vormt snel een dichte zode.


Om in de zomerperiode volop van uw gazon te kunnen genieten, moet het immmers voldoende sterk en dicht zijn. DCM biedt u daarom alle . Een gazon is een grasveldje, maar dan veel mooier. We leggen je beide methodes stap voor stap uit. Geniet van je tuin met een mooi gazon !

Wordt het gazon intensief gebruikt, of is het een siergazon ? De beste tijd om een gazon aan te leggen is april-mei of eind augustus-september. Voor gras zaaien moet de temperatuur boven de 10°C zijn. Graszoden worden gesneden als de . Alle informatie die je nodig hebt om je gazon tot in de puntjes aan te leggen.


Uitgebreide omschrijving over het aanleggen van een nieuw gazon. De voorbereiding, de uitvoering. Gebruikervaringen gazonproducten. Wil jij weten hoe AZ-Kalk, Gazon -AZ en Graszaad Extra nou echt bevallen?


Lees dan onze persoonlijke verhalen van gebruikers na. Het afgelopen jaar, maakten zij gebruik van de ECOstyle producten en zij delen graag hun ervaring met jou. Lees hier de ervaringen met ECOstyle . Dit aandrukken van de grond kan ook met een tuinwals.


Neem de tijd om goed te harken, dit bepaalt of het gras er mooi vlak in komt te liggen en dit is voor een siergazon heel belangrijk. Als de grond vlak en stevig genoeg is, dan ga je verder met de aanleg van je gazon. Je kunt kiezen tussen graszoden leggen en gras.

Een mooi en strak gazon aanleggen kan op twee manieren: met kant-en-klare graszoden of je kan zelf gras zaaien. Kies de optie die het beste bij je past. Een grasmat inzaaien vraagt meer inspanning en kan slechts in bepaalde periodes van.


Er zijn twee manieren voor de aanleg van een natuurlijk gazon : inzaaien of een rolgazon. Je gras laten inzaaien vraagt minder werk dan een rolgazon en is daardoor de goedkoopste oplossing. De herfst heeft als voordeel dat de grond nog voldoende opgewarmd is en dat het onkruid weinig actief is.


Hoewel vroege vorst de groei van het jonge gras soms in de kiem kan smoren. In de lente kan het jonge gras rekenen op veel zon en licht, maar een nadeel is dan dat het. Gras zaaien mag vanaf maart - april tot en met midden oktober. Maar de beste periode om gazon aan te leggen is van midden april tot eind mei en van midden augustus tot begin oktober.


Nachtvorst kan geen kwaad voor je pas ingezaaide grasmat. Het uiteindelijke resultaat is hetzelfde. Bij een grasmat van zaad moet je eerst wachten tot het gras opkomt en vervolgens twee tot drie maanden . Wilt u een nieuw gazon aanleggen en zelf de graszoden leggen? Spring naar Grassoorten - Veel gebruikt voor het aanleggen van een siergazon is een mengsel van gewoon struisgras en roodzwenkgras.


Voor een speelgazon wordt vaak een mengsel van Engels raaigras en roodzwenkgras gebruikt. Eventueel kan bij een speelgazon ook veldbeemdgras toegevoegd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts