vrijdag 29 juli 2016

Parrotia persica bella

Parrotia persica Bella is een cultivar geselecteerd uit de Noordelijke Kaukasas. De jonge twijgen zijn olijfbruin. De stam is lichtgrijs met bruine vlekken en heeft afbladderende decoratieve schorsplaten. Het glanzende blad loopt opvallende donker uit, . Op zoek naar sfeervolle meerstammige bomen ?

Ten Hoven Boomkwekers Apeldoorn. De lichtgrijze stam krijgt paarsbruine vlekken en . Plus nog veel meer soortbeschrijvingen van bomen. De nieuwe bladeren zijn wijnrood en ook de herfstkleur is in een vergelijkbare tint. De originele plant werd gevonden als zaailing in het noorden van de Kaukasus.


Nederlandse naaPerzisch ijzerhout. Hoogte : m - m. Binnen 2-werkdagen bezorgd!

Selectie uit de noordelijke Kaukasas, zeer winterhard. Heeft prachtige herfstkleuren die al vroeg begint in de zomer met rode verkleuring in het blad. Is goed te snoeien en kan goed als solitair geplant worden. Zef hebben we er een haag van . Boomsoortbeschrijving arboretum De Nieuwe Ooster boombeschrijving. Blad: nieuwe bladeren wijnroo daarna groen;herfstkleur geel-rood.


Bloei: roo februari- maart. De hoogte na jaar is meter. De bloeiperiode is februari. Dit artikel is slechts in zeer kleine aantallen leverbaar! Deze plant is zeer winterhard.


Dat is de reden waarom . Aanbevolen aantal per vierkante meter : 1. Het blad is groen van kleur, ovaalvormig en licht behaard. In de herfst kleurt deze met zeer bont met geel en oranje tinten. In de bloeiperiode februari-maart groeien er kleine .

Een goede selectie met wijnrood blad in het voorjaar en een opvallende rood-paarse herfstverkleuring. De groeiwijze is slank zuilvormig. Eigenschappen: Winterhardheid: Zone 5. Familie: Hamamelidaceae.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts