donderdag 28 juli 2016

Hoofdluis herkennen

Lees Daar Alles Over Bij deluizenkap. Hoofdluis is een parasiet die leeft van mensenbloed. Het beestje is ongeveer mm groot en is grijsblauw (of roodbruin nadat er bloed is opgezogen). De eitjes van de hoofdluis heten neten en zijn egaal zandkleurig tot bijna zwart en lijken op roos.


De neten zitten vast aan het haar en verspreiden zich in . Kammen en wassen zou volstaan om luizen en neten te behandelen.

Na de zomer- en herfstvakantie is het vaak raak: hoofdluis op school. Vaak lijken het epidemieën. Luizen zijn vaak moeilijk te vinden. Een besmetting is vast te stellen door nauwkeurig te zoeken door het haar en hoofdhuid op neten, nimfen of volwassenen luizen. Het zoeken naar een nimf of hoofdluis is een uitdaging.


Meestal zijn er (nog) niet veel op het hoofd en ze kunnen zich snel van . Neten herkennen op een hoofd tussen het hoofdhaar is erg lastig als je niet weet hoe ze eruit zien. Neten zijn luizen eitjes, de cocon is het kapsel waarin hoofdluis groeit.

In onderstaande foto is te zien dat de neten “vastgelijmd” zitten tegen de . Een hoofdluis is een parasiet en kan niet zonder de mens. Je kunt de luizen zien lopen tussen de haren. Ook de luizeneitjes (neten) zijn duidelijk herkenbaar. Door hoofdluis snel te herkennen kan er ook snel worden gestart met de behandeling. Ga naar een dokter als je jeuk hebt of als je beestjes ziet.


Hieronder lees je hoe je zelf hoofdluis kunt herkennen. Herkennen van hoofdluis ! De hoofdluis is een menselijke parasiet dat leeft van minimale hoeveelheden mensenbloed. Hoe ziet hoofdluis eruit? De luis heeft een voorkeur voor warme, donkere plekken en leeft dan ook vaak achter de oren, in de nek of onder de pony. Achter de oren kunnen soms ook luizenbeten worden . Kom gelijk in actie om de verspreiding van hoofdluis te voorkomen.


Gebruik deze checklist om hoofdluis te herkennen en eventueel te behandelen. Nu heb ik haar eens goed bekeken en idd heeft ze wel wat witte puntjes in haar haar maar dat zit alleen boven op haar hoofd en niet achter haar oren of op een andere plek, verder . Informatie over wat hoofdluis is en hoe je hoofdluis en neten kan herkennen. Een regelmatige hoofdluiscontrole is belangrijk.

Je kent het wel, je wordt gebeld door een luizenmoeder op school die je laat weten dat je kind hoofdluis heeft. Je krimpt ineen van schaamte. Jouw kind is niet schoon. Of zijn jas niet goed in zijn luizencape op . Naast de evidente redenen waarom hoofdluizen zeker en vast geen welkom zicht zijn komt daar nog eens bij dat een hoofdluis herkennen geen gemakkelijke opdracht is.


De grote moeilijkheid is dat je in . Spring naar Weten waar hoofdluis heerst? Op deze manier blijft de radar up-to-date en worden andere . Een besmetting van hoofdluis , genaamd pediculosis capitis, komt het meeste voor bij kinderen en is meestal het gevolg van de rechtstreekse overdracht van luizen uit het haar van de ene persoon naar de haren . Ook de eitjes (“neten”) van een hoofdluis kun je gemakkelijk herkennen qua uiterlijke kenmerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts