dinsdag 12 juli 2016

Festuca glauca wordt bruin

Aan het einde van de winter kan Festuca er wat bruin uitzien. In maart, net voordat de nieuwe groei begint, trek je met je handen het lelijke, bruine en loszittende, dooie loof eruit. Dat is alles wat je hoeft . Dus ofwel woekert die toch onder speciale omstandigheden, ofwel heeft iemand . Het blauwe schapengras heeft geen extra voeding nodig.


Hoe schraler de grond hoe beter.

Dus weinig tot niet bemesten. Wanneer de plant ouder wordt kan het zijn dat de kern van de plant dor wordt. Als u dit ziet is het zaak de plant te verjongen.


Ook zeer geschikt voor hogere bakken waarvoor hij veel wordt aangeschaft. Foto zal inderdaad meer duidelijk maken. De altijdgroene, smalle, blauwgroene bladeren.


Deze soort heeft brede, platte, altijdgroene bladeren en bruinachtige bloempluimen, die in juni en augustus verschijnen. De planten houden van een . In droge, hete periodes loont het .

Het is een leuke accentplant, die soms massaal wordt toegepast als vlakvulling. Scherp, compact blauw siergras. Heeft goed doorlaatbare bodem nodig. De staalblauwe blaadjes rolt hij bij.


Festuca glauca , blauw schapengras, komt uit Frankrijk en de Kaukasus. Standplaats, Halfschaduw , Zon. Siergrassen zijn in het najaar op hun mooist als de meeste andere vaste planten al over hun hoogtepunt heen zijn.


Lees hier meer over de verschillende soorten, verzorging en het snoeien van siergrassen. Sierlijke grassen zijn prachtig te combineren met andere borderplanten, of als solitair toe te passen. Deze Poaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer centimeter. U bent van harte welkom in ons tuincentrum . Ze verdampen dan ook weinig water.


Hierdoor kunnen ze op bijna onmogelijke plaatsen overleven. Rond juni verschijnen de vele bloemetjes in de vorm van graanhalmpjes. In het najaar kleuren deze geelbruin ,. De winterharde Festuca is een laagblijvend siergras en groeit als een compact polletje.


Zegge wordt vaak als bodembedekker gebruikt en kan een hoogte van centimeter bereiken. Als ze bloeien zijn de aartjes groen tot lichtbruin.

Bent u op zoek naar Festuca gautieri? De Festuca gautieri is ook wel bekend als Zwenkgras. De Zwenkgras is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Festuca gautieri?


Bij het planten kunt u het beste potgrond . Festuca 'Elijah Blue' grid-2. Dit bijzonder fraaie gras kan goed tegen droogte en houdt van arme grond. Blauw schapengras kan bijzonder goed in een moderne tuin toegepast worden, . Hoe armer de grond hoe blauwer het gras.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts