dinsdag 26 juli 2016

Hostas planten

Het kleurenpalet van de bladeren is enorm. Toch hebben ze meestal wel eens last van slakkenvraat. Koeman Flowerbulbs geeft op deze pagina uitgebreide verzorgingstips om te zorgen dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw Hosta.


Voor je echter uit de losse pols begint met allerhande meststoffen en organisch materiaal toe te voegen, is het aan te raden eerst de bodem te laten analyseren. Het decoratieve blad spreekt mensen aan, ondanks dat slakkenvraat het plezier behoorlijk kan verzieken.

Ze zijn volkomen winterhard in het Westeuropese klimaat. Hoewel de plant het liefst in de schaduw groeit, zijn situaties tot volle zon. Hosta komt uit China en Japan (Honshu).


Afweerplanten zoals Tijm en Hysop, of ook tomaat houden door hun sterke geur slakken op afstand. Zorg dat vogels zich thuis voelen in je tuin, tal van vogels zoals . Naast de schaduw houd de hosta van een neutrale, vochtige bodem. Elke plant in de natuur zal spontaan migreren naar een voor haar optimale biotoop, met een optimale watertoevoer en lichtinval.


In de tuin is het onze taak voor elke plant de optimale plaats te zoeken.

Ze verkiezen een vruchtbare zware grond met een hoog humusgehalte. De grond moet vochtig zijn , maar doorlatend. Humusrijke grond wordt vaak op prijs gesteld. Het plantgat ruim genoeg maken. Bij het planten het plantgat aanvullen.


Koop of Verkoop hosta op Marktplaats. Ontdek de vele ongewone soorten en vormen in ons aanbod. Inmiddels zijn door kruisen, veredelen en spontane hybridisatie duizenden vormen ontstaan, waarvan veel hun oorsprong in de Verenigde Staten vinden.


In de jaren werden veel vormen op de markt . In de loop der jaren werden deze planten namelijk geselecteerd op afwijkende bladvormen . Written by Online Tuinieren. Er zijn heel veel verschillende soorten Hosta. Toenemende droogte vanwege factoren zoals wortel of blad expansie van aangrenzende bomen en heesters kan in het wegkwijnen van uw plant resulteren.


Tijdens een droge zomer, kan een te droog geworden hosta zichtbaar kleiner gaan . De hosta , ook wel hartlelie genaam is een vaste plant die in het najaar afsterft en in het voorjaar weer in volle glorie uit de grond komt. De hosta is winterhar hetgeen betekent dat de plant buiten kan overwinteren.

De planten staan in alfabetische volgorde klaar om zo makkelijk door u gevonden te worden. Wij bieden u de hoogste kwaliteit tuinartikelen, planten, zaden én bloembollen. Het grote voordeel van planten in pot is dat men “mobiel” groen heeft waarmee je naar hartelust kunt verschuiven en veranderen! Een hosta is een vaste plant met een enorme variatie aan prachtige bladkleuren en bladvormen. De meeste oudere variëteiten geven de mooiste bladkleuren op een schaduwrijke standplaats.


De laatste decennia is door kruising en selectie, vooral van Amerikaanse kwekers het aanbod aan nieuwe soorten onbeperkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts