dinsdag 19 juli 2016

Engelse tuin planten

Het concept leunt op de voorstelling van romantische, parkachtige landschappen met verrassende doorkijkjes. In de praktijk wordt dit doorgaans gestalte gegeven door de aanleg van grasvelden, liefst op heuvelachtig terrein, omgeven door en afgewisseld met boomgroepen. Deze karakteristieke tuin kan met een beetje groene vingers prima in eigen tuin gerealiseerd worden.


Door de diversiteit van . Verder zijn kleurrijke accessoires erg belangrijk.

Het is een landschapstuin die erg natuurlijk oogt en, in tegenstelling tot de strakke lijnen van een Franse tuin, zelfs een wilde indruk geeft. Bomen, struiken en kruidachtige planten in natuurlijke vormen. Planten die over de randen van potten en . Inspiratie voor je eigen tuin kun je het beste halen uit goede bestaande tuin voorbeelden. We zetten voorbeelden van tuinen voor je op een rij.


Is het ene uitgebloei begint de volgende plant te bloeien. Zo houd je lang kleur in je tuin. Lodewijk plant bijvoorbeeld een helleborus (vroege voorjaarsbloeier), phlox (ook mooi in het voorjaar), siergras (later in het seizoen op zijn mooist) en sedum (bloeit in het najaar).

Engelsen zijn gek op tuinen en tuinieren. Solidago of Gulden roede, Pyreneen Geranium, en Vergeet-Mij-Nietjes. Maar welke planten doen het nu nog meer erg goed in de verwilderde tuin of Cottage Garden? Dat is primair afhankelijk van de smaak van de eigenaar. Of bestel een kant-en-klaar.


Op de plattegrond staat de verdeling van de verschillende planten. Kies op je plattegrond een mooi plaatsje voor deze ingang uit. Je hebt hier minimaal een meter of 3-voor nodig: meter aan beide kanten van het pad en natuurlijk wat loopruimte. Hier kun je straks aan weerszijden Goudenregen planten. Een romantische tuin kenmerkt zich door kleurrijke borders vol rijk bloeiende vaste planten.


Het is een gezellige buitenruimte, vol geur en kleur, waarin je optimaal kunt ontspannen. Ronde vormen voeren de boventoon en kronkelende . Als men zich toch liet omringen met bloemen en planten , kon men deze beter plaatsen in een natuurlijk aandoend landschap.

Een landschap dat niet bestond uit kunstmatige symmetrische patronen, maar uit vrij groeiende bomen en struiken, . In deze stijl hoeft u de paden en . Tuinen vol gezelligheid. Seven Hills Gardenplants Vaste plantenkwekerij in Zuid-Hollan ingericht in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts