dinsdag 12 juli 2016

Tetradium daniellii zaaien

Ik heb daar zaden van geoogst. Ik bezit het prachtige boekje van Julien Borms (de vlijtige bie)die het zaaien van de boswilg uitvoerig behandelt maar : Wie weet wat je . Hij veroorzaakt geen rommel. Hij maakt wel rode vruchten met zwarte zaadjes erin en geeft op een ander moment ook bloeme- tjes die eruit vallen, maar dat zie je nauwelijks en het waait vanzelf weer weg.


Hij is ook goed te zaaien en heeft geen ziekten.

Een boom zonder zorgen bestaat tegenwoordig. Voor een bij is de nectar gemakkelijk te bereiken. Bijenboom (Euodia hupehensis of. Tetradium daniellii ) . Dit is de eenvoudigste methode.


Zaai ze in het voorjaar, binnenshuis, in gewone zaai - en stekgrond. Het nadeel van deze methode is dat je niet . Buzzer je kunt de boom uitstekend zaaien. De Tetradium daniellii is wel leverbaar, ik kan ze bestellen bij mijn leverancier, maar het is dan meer een struikvorm met 2-takken.

Omschrijving en kenmerken. De bijenboom is een uitermate belangrijke drachtplant voor de nazomer en verdient ruime aanplant in parken, tuinen, bosranden. Als drachtplant kan deze boom met gemak de leemte opvullen die na de lindebloei ontstaat, en aldus een belangrijke bijdrage leveren aan de . Een fantastische boom, die veel vaker aangeplant zou moeten worden: deze bloeit met trossen crèmewitte bloemetjes, laat in de zomer en is een.


Leeftijdsverwachting: 1jaar. Kroonvorrond tot schermvormig , half transparant. Bladlengte: blaadjes 6-12cm. Bloeiperiode: augustus- september. Zaadverbreiding: dieren.


Vermeerdering: zaaien , stekken. Toepassing: tuinen, parken. Tetradiums variëren van min of meer struikvormige, kleine bomen van tot meter hoog, tot aan grote, zware bomen van tot ruim meter hoog. Deze maten zijn wel in hun natuurlijke verspreidingsgebieden in de Chinese provincies Hubei, Yunnan, Hupeh tot aan de oostelijke grenzen van de . En de bijenboom ( Tetradium Daniellii )? Alleen jammer dat je die bomen zo moeilijk vindt.


Inderdaa lekker zeldzame bomen,. En zaaien zich ook snel uit.

Gekende soorten zijn de gewone esdoor, de noorse esdoorn en de veldesdoorn, ook wel . De bijenboom bloeit met brede geelwitte bloemtrossen in augustus- september en leveren veel nectar en is daardoor een zeer goede bijenplant. Zeer waardevol voor de bijen vanwege de late bloei. De echte hardliners kunnen overgaan tot seed bombing: een. Vanaf vandaag gaan alle 36.


Nederland en België zaaien voor de bijen. En het is wassende maan - hét . De boom – voor de liefhebber: de Tetradium daniellii - was overhandigd door Bij Bewust Betuwe aan de gemeente en geschonken door Tree Centre Opheusden. Haie de genêts (cytisus scoparius) zon stikstof waardplant 2xevt zaaien in heg.


Discover (and save) your own Pins on Pinterest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts