maandag 25 juli 2016

Bergthee plant

Ook het blad is schitterend. De ovaaltjes zijn het grootste deel van het jaar frisgroen en verkleuren in de herfst naar dieprood tot purper. Dit laat de kleur van de bessen extra fel uitkomen.


Bergthee staat echter ook prachtig in bakken en . November is een uitstekende maand om het sierlijke plantje een plek te geven in de tuin of op het terras.

Bij aanplant in de tuin is zure grond vereist. Voeg daarom ruim tuinturf toe. Een dikke laag humus door de bovenlaag werken is ook zeker raadzaam. Planten in potten kunnen het beste . Voor Ericaceën is speciale grond te koop. Het is een prima bodembedekkende struik onder wat hoog opgroeiende heesters.


Voor een gesloten bodembedekking moet je wel wat geduld hebben.

De bergthee is een prachtig plantje met rode besjes. Dit is de gaultheria procumbens een. Ze zijn wit en erg klein. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels!


Ook is het goed voor mensen die problemen hebben met de pezen. Winterharde planten fleuren het. De plant wordt ook wel wintergroen genoemd. Daarnaast is de plant makkelijk te onderhouden.


Het hoeft nauwelijks gesnoeid te worden en het houdt niet van indringers, dus onkruid zult u er niet snel vinden. Ondergrondse uitlopers zorgen ervoor dat de plant zich langzaam verspreidt zonder overigens ooit te gaan woekeren. Deze en honderden andere planten zijn te zien in ons tuininspiratiepark. U ontdekt op creatieve wijze de kleurenpracht in combinatie . Met zijn typische rode bessen is deze plant ook erg gewild tijdens de kerstperiode.


Gaultheria procumbens is vanaf € te koop in onze webshop. En vanwege zijn mooie compacte vorm en langzame groei een ideale en zeer onderhoudsvriendelijke plant.

Gebruik: Mythologie – geschiedenis Dioskourides noemt dit kleine struikje dat op bijna alle Griekse bergen groeit, “sideritis”, omdat men in de oudheid geloofde dat dit kruid wonden kon genezen die veroorzaakt waren door ijzeren objecten. Op Kreta is de plant inheems en wordt hij buiten bergthee ook . Oogsttijd: augustus - maart. Plant familie: Ericaceae (Heifamilie). Blad: donker, glimmen dik, . Deze plant is het gehele jaar een aanwinst voor je tuin, terras of balkon, maar kom je vooral in het najaar tegen bij tuincentra en bloemisten. Vanwege zijn sprekende grote, rode bessen is het niet alleen een mooie . Dat kan natuurlijk ook op je balkon of terras.


Kies er dan een gezellige sierpot bij. Na die periode kun je hem buiten in de tuin in de volle grond planten. De nederlandse naam is Liggende bergthee , familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca.


De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. Het geslacht Sideritis, dat alle soorten ijzerkruid (of bergthee ) in zich herbergt, komt voornamelijk voor in de meer warmere delen van Europa.


In ons zo koele land komt ijzerkruid natuurlijk niet voor, want daar zijn de temperaturen simpelweg te laag om deze planten succesvol te laten . De bessen zijn eetbaar en verschijnen in grote getalen aan de plant. Zo zorgt hij ook voor wat kleur in de wintertuin. De liggende bergthee heeft in de zomer alleenstaande hangende witroze bloemetjes in de vorm van een omgekeerd urntje, typisch voor de heidekruidachtigen.


De rode aromatische vruchtjes blijven de hele winter aan de plant , wat de sierwaarde verhoogt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts