maandag 8 december 2014

Najaars cactus

Lidcactus: kopen en verzorging De lidcactus (Schlumbergera truncatus) is ook wel bekend als kerstcactus. Deze cactus wordt in de kerstperiode namelijk vaak aangeboden als bloeiende plant. Met zijn grote, decoratieve bloemen is het dan een fraaie verschijning.


De rest van het jaar is de lidcactus vooral . De Cactus groeit van oorsprong in Afrika en in Midden- en Zuid-Amerika.

Zowel hoog op koude gebergtes als op de tropische Cariben. Er zijn vele honderden soorten beken waarvan de meeste soorten scherpe doorns hebben. AH Najaars cactus , Rijkbloeiende plant - In diverse potmaten Bijv. Cactussen zijn succulenten, maar niet alle . De naam cactus doet vermoeden dat de plant uit een droog, woestijnachtig gebied komt.


Het zijn hangplanten, die in subtropische, vochtige gebieden in vertakkingen van bomen of in rotsspleten groeien. Het zijn dus epifyten, planten die op andere planten groeien.

In het najaar en tijdens de bloei om de 2weken water geven, (bij twijfel geen water geven) indien de cactusaarde niet uitgedroogd is, geen water geven. Sommige cactussoorten hebben een groeistop in de zomer, ook deze hebben dan minder water nodig. Vaak kun je dit zien aan de cactusaarde, doordat deze dan vochtig . Het is een tijdje stil geweest, maar de cactus is inmiddels niet meer weg te denken uit een hip, jong en modern interieur.


Hij geeft een stoer randje aan iedere woonkamer. De cactus is een succulent, een plant die de eigenschap heeft om water voor een bepaalde tijd op te slaan. Zo kunnen ze de aankomende. Ah najaars cactus van het merk Huismerk - Albert Heijn is beschikbaar bij Albert Heijn voor de prijs van €3. Alleen cactussen hebben een of meer van deze omgevormde kussen-vormige.


Opvallend aan een cactus zijn de stekels, beter gezegd de. De doorns kunnen zeer hard en scherp, echter ook fijn en donzig zijn. Het zijn in de evolutie omgevormde bladeren en kenmerkend voor een cactus.


Januari - februari: In de winter zijn de cactussen in rust. Ze groeien weinig of niet. Tijdens die rust krijgen de cactussen geen of weinig water en moet de temperatuur tussen de 5-10°C blijven.

In maand kunnen we stilaan aan het najaar denken! Lees hier wat te doen in augustus, gebruik deze tips als leidraad. De stekelige planten ogen echter mooier met bloemen, maar dan hebben ze wel de juiste verzorging nodig en hebben ze. De cactusfamilie (Cactaceae) omvat veel aan droge omstandigheden aangepaste soorten. Zo is een Dracaena een schaduw minnende plant, terwijl een ficus meer houdt van een zonnige standplaats.


Je hebt ook luchtzuiverende planten, zoals de lepelplant of Epipremnum. Onderhoudsvriendelijke planten zijn de cactus , sansevieria of vetplanten. Pas op bij huisdieren of kleine kinderen met planten die giftig zijn.


Nieuwe en tweedehands Tuin en Terras artikelen kopen en verkopen doe je via Marktplaats. Tuinmeubelen, grasmaaiers, haardhout, gereedschap en meer aangeboden en gezocht. Bolchrysant bloeit met duizelingwekkend veel kleine chrysantjes.


Deze tuinbloeier wordt vooral gekweekt voor de herfst, omdat de plant lagere temperaturen aankan zonder dat dit ten koste gaat van de bloei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts