woensdag 31 december 2014

Grote hosta soorten

Zéér grote hartvormige groene bladeren - zaailing van sieboldiana Mira. Zeer groot donkergroen overhangend bla sterk generfd - sieboldiana type. De hosta is van onschatbare waarde voor de schaduwrijke tuin. Samen met hemerocallis (daglelie) en heuchera is het een favoriete soort van de Amerikaanse veredelaars en veel.


In Nederland hebben wij een aantal expert kwekerijen, met . Hosta sieboldiana Elegans.

Groen blad met witte ran opvallend grote geurende bloemen - sport van de Seventh Heaven, plantaginea bloed. Dik geel blad met brede blauwe ran prachtig - sport van de Great Expectations. Er is dan ook een groot aanbod van deze prachtige plant.


Om bij de aanschaf van een hosta tot een goede keuze te komen, is het soms handig iets . Koop of Verkoop hosta op Marktplaats. Weekdagen van tot en van 13utot 18. Een soort kan omschreven worden als een plant die in het wild ontstond en zich daar ook kan handhaven terwijl een cultivar een plant is die ofwel in het wild of in kweekmethoden zijn oorsprong vond maar die in het . Van de veertig soorten uit dit geslacht worden er hier maar een paar gebruikt.

De laatste decennia is door kruising en selectie, vooral van Amerikaanse kwekers het aanbod aan nieuwe soorten onbeperkt. Grote hosta met een dikke bladsubstantie. Doe dit echter alleen met de hele grote soorten. De botanische naam wordt ook in het Nederlands gebruikt.


Men streeft hier vooral naar soorten met een dikker blad. Slakken zijn minder happig op de soorten met een dik blad. In potten kun je ook de problemen met . Met het grote aantal cultivars dat reeds bestaat, en elk jaar nog toeneemt, is het onmogelijk een advies te geven over de beste standplaats voor elke cultivar. Dit zijn zonder uitzondering afstammelingen van H. Slakken kunnen we globaal indelen in twee soorten : waterslakken, de overgrote meerderhei en landslakken. Bij beide soorten heb je naaktslakken en huisjesslakken.


In elke tuin leven enkele honderden slakken in de gron waarvan het overgrote deel zeer klein is en goed werken verricht. Vele slakken eten algen, . Aphrodite': grote witte geurende bloemen. De meest voorkomende en gekende. Nadeel is wel dat deze zeer laat bloeit.


Soms zelfs zo laat dat de bloemknoppen niet meer openen.

De grote verscheidenheid aan kleuren, blad en groeivormen staat garant voor contrast en spannende elementen in de tuin. De soorten van deze verzameling stammen oorspronkelijk uit China en Japan. Zo zijn er soorten met een bontgekleurd bla maar ook soorten waarbij de bladkleur meer op blauw lijkt of een gele rand langs het blad hebben. En ook grijsblauwe Halcyon en Francee, met groen-wit . Echter hebben de soorten die oorspronkelijk uit Nederland kwamen een dun blad. Hierdoor hebben deze hosta last van slakken die de bladeren opeten.


Het zijn winterharde en . In het kader van dit boek beperken wij ons tot een tweetal soorten die al zeer lang in cultuur zijn. Bloemen in grote pluimen, vrij groot en roze. Deze duurzame vaste planten komen oorspronkelijk uit China, Japan en Korea.


Er zijn ongeveer soorten , die de aandacht trekken door hun sierlijke, lancet - of hartvormige, soms.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts