dinsdag 9 december 2014

Internet of things voorbeelden

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Dat biedt oneindig veel mogelijkheden. IoT voorbeelden en toepassingen uit de praktijk in vele branches.


DutchCowboys: het populairste Nederlandse weblog. Ontdek het aan de hand van een echte smart city toepassing - met illustraties.

Het internet of things leek lang te blijven hangen in een belofte. Door allerlei voorwerpen middels sensoren aan het internet te koppelen, zou een netwerk van dingen ontstaan. Een sensor in de boot kon doorgeven wanneer er te veel water in kwam te . Steeds meer apparaten gaan online en communiceren met andere toestellen. Dat heeft heel veel voor- maar soms ook nadelen. Internet of Things breekt helemaal door.


We zetten je alvast tien mooie voorbeelden van slimme apparaten voor. Wat dacht je bijvoorbeeld van de slimme weegschaal?

Een concreet voorbeeld daarvan is de navigatieapp Waze. Waze brengt je op een efficiënte manier van A naar B. De technologische innovatie gaat snel. Er komen steeds meer apparaten en systemen op de markt die ons dagelijks leven in de toekomst kunnen ondersteunen.


De betekenis is eigenlijk vrij simpel: internet der dingen. Zelfs een koffiezetapparaat. Zo op het eerste oog compleet willekeurige devices. Denk aan meer winst en minder kosten. Maar niets is minder waar.


Laat u inspireren door voorbeelden uit de praktijk. Als de desbetreffende sensor (in dit geval een oudere of huisdier), zich binnen de grenzen van het netwerk bevindt, kan deze simpel teruggevonden worden. Andere voorbeelden zijn de . Hiermee wordt een wereld beschreven waar alle machines en devices met elkaar in verbinding staan en informatie uitwisselen. Dit concept biedt ongekende mogelijkheden voor, maar ook noodzaak aan innovatie.


We hebben allemaal wel eens gehoord van doorgedreven voorbeelden van wat IOT zou kunnen betekenen . De twee meest aansprekende voorbeelden van IOT tot nu toe hebben allebei een Apple-haakje. De slimme thermostaat Nest is ontwikkeld door Tony Fadell, die eerder verantwoordelijk was voor het succes van de iPod van Apple.

Het ding bezit een bewegingssensor, een sensor die de luchtvochtigheid in . De meest prachtige, leuke, zinvolle en zinloze voorbeelden komen voorbij. De voorspelling is dat IoT grote impact gaat hebben op ons dagelijks leven en de manier . Het betekent dat je gewoon met een frisse blik kan kijken of en waar het IoT waarde toevoegt. In dit artikel vier voorbeelden van producten die in ontwikkeling zijn.


Het is een deel geworden van ons dagelijks leven. In dit blog een stormvloed aan voorbeelden waar een bedrijf wat aan heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts