vrijdag 19 december 2014

Hortensia soorten volle zon

De soort zou verwant zijn aan de pluimhortensia , de struik betovert vooral door de bladeren en de rode stengels en takken, de meeste soorten prefereren een koele en lichte standplaats géén volle zon (verbranding bladeren). Voor meer info- klik hier. De Hydrangea Involucrata.


De hydrangea involucrata is een . Kies voor de voortuin een soort waar je overheen kunt kijken. Zolang de grond vochtig genoeg is, kan zelfs de bolhortensia (Hydrangea macrophylla) in de volle zon staan.

Vul het plantgat met speciale . Deze zou wel in de volle zon liggen. Aan de zijkant zou ik een krenteboompje willen, maar door de ligging gaat dat nooit veel schaduw kunnen geven aan de hortensias. Nu lees ik net dat deze heesters liever in de (half)schaduw staan. Hij kan beter tegen vorst en droogte dan andere soorten. De Pluimhortensia bloeit in de nazomer, dan verkleuren de bloemen van wit naar heel licht roze.


Dit type voelt zich heel lekker in de volle zon , op voorwaarde dat de grond niet te droog is. Wilt u de plant compact houden, dan kunt u het beste .

Meer info over Hydrangea aborescens soorten. Een standplaats in de volle zon is op goed vochthoudende grond geen probleem, op wat drogere gronden is een licht beschaduwde standplaats een betere keus. Wit is de kleur vol elegantie, ze staat voor puurheid en schoonheid.


De macrophylla en serrata soorten verlangen absoluut een redelijk schaduwrijke standplaats, in volle zon gaan ze verschroeien , in gefilterd zonlicht en schaduwrijke plaatsen voelen . Tal van soorten en variëteiten bieden ook tot diep in de herfst , schitterende blad- en bloemverkleuringen Èn zijn bijzonder aantrekkelijk in herfstboeketten. Een plekje in de volle zon kan ook, maar houd er rekening mee dat je dan extra vaak water zult moeten geven. Ook hier is blauwkleuring mogelijk. Wat is de ideale plek qua zon?


In de volledige schaduw krijg je vaak minder bloemen. Sommige soorten mogen in de volle zon maar geef dan wel voldoende water in de zomermaanden . Om je keuze te vergemakkelijken, hebben we per kleur de meest populaire hortensiasoorten voor je op een rij gezet. Bloeiperiode: juli – sept. De meest bekende hortensia is misschien wel Hydrangea macrophylla.


Het is een makkelijke bladverliezende struik, die in de . Ze krijgen volop water en staan de helft van de dag in de volle zon en de andere helft in de schaduw. Ook kleuren de bloemen van deze kamerplant prachtig door. Verbeter uw tuingrond door er compost en tuinturf door te mengen.

Geef de struik een plekje in de volle zon , halfschaduw of schaduw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts