woensdag 22 augustus 2018

Wolluis spiritus groene zeep

Zeepspiritus of zeepwater - spiritus is een milieuvriendelijk huismiddel als insecticide tegen bladluis, witte vlieg en spint op planten. Typisch wordt een samenstelling geadviseerd van zachte zeep en brandspiritus (ethanol) in water, d. Dit mengsel wordt dan met een plantenspuit . Spuiten tegen bladluis met zelfgemaakt zeepwater - spiritus. Een oud huismiddeltje tegen bladluizen is zeepwater - spiritus.

Dit kunt u eenvoudig en goedkoop zelf maken. Doe in een emmertje gram ouderwetse groene of zachte zeep (geen moderne synthetische zeep !) en ongeveer ml spiritus. Voeg daar liter lauw . Ik bleef ik wolluis tegenkomen, en nieuwe volle ronde witte nestjes. Ik had niet veel hoop met de tip spiritus , groene zeep en water. Pompspuitfles gekocht, mengsel gemaakt en aan de slag gegaan.


Eerst begonnen met spuiten, daarna met. Wolluis is enorm hardnekkig.

Ik kreeg een stek van een Clivia maar die was besmet met wolluis. Tip: maak een oplossing van spiritus en groene zeep , ongeveer 2dl en voeg daar uitgeperste knoflookteentjes aan toe. Je moet echt blad voor blad behandelen en zonodig herhalen. Uitgebreide informatie over de bestrijding en preventie van wolluis.


Met pure spiritus is dit ook mogelijk. Deze lopen nu over op de Musa velutina, de zingiber en heliconia's. Het is hierbij van belang om dit . Ik heb er een famillie lieveheersbeestjes zitten ieder jaar, die wel de bladluizen op eten. Maar ik dacht dat wolluis ook op hun menu stond?


Wat is nu echt een effectief middel tegen wolluis ? Is dat echt groene zeep en spiritus ? Goed roeren en dan overgieten in . Spuit de planten in met een mengsel van half water en half spiritus en de bladluis zal snel zijn verdwenen. Een aftreksel van tabak in water is ook een goed middel. Kook een handje tabak in water en sproei het mengsel . Naast bladluizen eten lieveheersbeestjes ook spintmijt, wolluis , schildluis, dopluis en andere voor onze planten schadelijke insecten.

Driehoek groene zeep ) En dit met een plantenspuit voornamelijk aan de onderkant van de bladeren spuiten. Ik meen ooit gelezen te hebben dat je met spiritus een beschermend waslaagje van je cactus oplost maar kan het niet terugvinden. Afbeeldingen van wolluis spiritus groene zeep Meer afbeeldingen voor wolluis spiritus groene zeep Afbeeldingen melden Bedankt voor uw feedback.


Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Nog een manier om luis op kamerplanten te vernietigen is het bespuiten met water waar een flinke scheut groene zeep en een scheutje brandspiritus aan. Alcohol of brandspiritus biedt hier een uitkomst. Zilvervisjes kan men overal tegenkomen, maar vooral op vochtige plekken. Een mengsel van eetlepel groene zeep plus een eetlepel spiritus en in water opgeloste nicotine kan over de luizen verneveld worden.


Deze spray is werkzaam tegen bladluis, schildluis, dopluis, wolluis trips spint en witte vlieg. Vorig jaar heb ik met een harde waterstraal een beginnende aantasting met wolluis van mijn buxusbollen gespoten - met goed resultaat. Zeven en met water gemengd spuiten tegen spint en bladluis en tegen sommige soorten wolluis. Groene zeep en spiritus extract vloeibaar: Voor lichte aantastingen zijn diverse mogelijkheden op . Biologische Bestrijding. De biologische teelt begint bij een gezond bodemleven en een gezonde omgeving.


Een gezonde bodeIn de natuur leeft procent van de planten samen met nuttige bodemschimmels die een symbiose aangaan met de planten. Ze vergroten als het ware wortelbereik. Kleine insecten met een witte poederlaag op houtige en groene plantendelen gevonden?


We geven je graag tips hoe je van de plaagbeesten af kunt komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts